Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 17:37
-1,10 %
6.470,01
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 15:35
5,68 %
1.012,95
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Iskali ste objavo št. 121701... najdena v temi CFA certifikat

Seznam forumov  >  Razno  >  CFA certifikat

Druge naložbene teme.

Iščem prvo neprebrano sporočilo v tej temi... najdeno na strani 1

Iskali ste objavo št. 121701... najdena na strani 3

Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 77   stran:  prva | < | 1 | 2 | 3
#69773 (odg: #69770 Tomaz26)  21.08.09 23:25  mta900odgovori / citiraj  |  shramba  
Sploh ker CFA ni namenjen tradingu ampak investiranju in pa vrednotenju delnic,sestavljanju portfelja itd, kar se je izkazalo za zelo khm nekoristno v 2008..


?? Če recimo obvladaš opcije(v kombinaciji z futursi..) v nulo lahko z pravimi kombinacijami,sestaviš skorajda risk free trade,z precejšnim potencial profitom! Tudi tale kriza je bila dolgo časa(predvsem 2008) prava meka za trgovanje opcij..O opcijah mislim,da ti da CFA kar precej dobro osnovo!

Če bi imeli vsi na wall streetu level 3 ter bi bili dobro seznanjeni z pojmi CDS,CDO,MBS..do krize najverjetneje sploh ne bi prišlo(oz vsaj ne v takem obsegu..)

Jaz še vedno trdim,da če razumeš vse kar prebereš za level 3, ter znaš to znanje smiselno uporabiti in kombinirati potem je pot do denarja res precej lahka...

Na kratko, 90 % balasta
Tu se pa itak pomoje vsi strinjamo! Ravno zaradi tega mene ne mika!

Ampak moraš razumeti,da se niso vsi sposobni učiti on their own, ter sestavljati znanja iz 1000+ različnih virov. Tu pri CFA imajo zadeve nekako na kupu in se potem na žalost večina snov samo nadrka na pamet..* zadnji popravek: 21.08.09 23:25
#69775 (odg: #69773 mta900)  22.08.09 08:03  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Ja, točno tako, mta. Nekdo, ki je naredil nek spodoben ekonomski faks, ali pa dela v "finančni industriji" (LOL) in trejda že veliko let, mu je morda 90% balast. Za nekoga, ki začenja z malo teoretičnega znanja in izkušenj, pa je tistih 90% dobrodošla podlaga, da lažje zašteka tistih 10 odstotkov. (pri tem je seveda zanimivo, da če bi vsakega posameznika vprašali, kaj je balast, bi vsak izbral različne dele testa - vsakemu je balast pač nekaj po njegovi izbiri, glede na njegovo preteklost in njegovo osebnost... ravno zato taki testi najbrž niso čista neumnost.)

O vrednosti certifikata za iskanje službe je pa tako: To, da so "hackerji" in nekateri traderji odlični brez vseh teh certifikatov, je dejstvo. Ampak dejstvo je tudi, da v daytradingu velika večina izgublja, če jih pa vprašaš, pa vsi zase rečejo, da so dobri in se spoznajo na stvari. Zato bomo do takrat, dokler se ne bo več ljudi zavedalo lastne neumnosti, potrebovali certifikate in šole. In to bo večno.

Bom dal za vas trde finančnike dve lepi prispodobi iz filozofije :-)

1. Kako je Sokrat ugotovil, da je najpametnejši Grk?

Ugotovil je, da je zelooo neveden. V želji po iskanju vednosti je iskal najmodrejše grke in jim zastavljal vprašanja. Ko je tako obiskal nekaj modrecev, je ugotovil, da so tudi oni nevedni, obenem pa se sploh ne zavedajo, da so nevedni. Torej je najpametnejši on, ker edini ve vsaj eno: da nič ne ve, in se ne slepi o lastni modrosti :-)))

2. Rene Descartes (tudi matematik): Zdrava pamet je najbolj enakomerno porazdeljena stvar na svetu. Vsak meni, da je ima dovolj.
#69777 (odg: #69770 Tomaz26)  22.08.09 10:59  andrejcc (DS) odgovori / citiraj  |  shramba  
[Tomaz26]

Meni se zdi ta CFA spet samo fancy stvarca, s katero lahko potem upravljaš tuj denar in ti bodo vsi toliko bolj zaupali. A CFA imate? Ah potem pa kar 1000 delnic MSFT, se strinjam... To je priblizno isto kot pri racunalniskih certifikatih. Vecina "hackerjev" nima nobenih certifikatov in obvladajo zadevo v nulo, folk pa bo se vseeno najbolj zaupal nekomu, ki imas microsoftov certifikat, ker ta pa ze mora kaj znati..
--to je glavni point :)
#76737  16.11.09 16:11  jabcekodgovori / citiraj  |  shramba  

Zdaj decembra grem delat level 1. Res dosti sem se naučil. Veliko stvari pa sem že vedel od prej iz faksa in delovnih izkušenj na tem področju. Zadeva ni težka, ampak je preveč obsežna za eden izpit.

Moje mnenje je, da je kurikulum oziroma struktura CFA kvalifikacije nečloveška. Inštitut točno ve, da velika večina CFA kandidatov študira ob polnem delovnem času, pa kljub temu so kvalifikacijo sestavili iz cca. 3x po 3000 strokovnih strani za prebrat in izpitov, ki trajajo po 6 ur. Popolnoma nečloveško! Tisti, ki razmišljate o CFA-ju, pozabite družabno življenje za nekaj časa. Tako kot so že nekateri napisali, tukaj se predvsem gre za prestiž, za vtis, da če ima nekdo CFA potem je abnormalno pameten, ker je uspel narediti nekaj hudičevo težkega. Zadevo bi komot lahko izpeljali v več izpitih in z izpitnimi roki 2x na leto (tako kot ima npr. ACCA; 14 izpitov, vsak izpit je približno en učbenik - CFA level 1 jih ima 6 za en izpit). Ampak, zakaj narediti bolj enostavno, če je lahko komplicirano.

No, vse to bi bilo lažje za preživet, če bi kvalifikacija v našem slovenskem gospodarskem prostoru prinesla tudi vidnejše finančne učinke, if you know what I mean. Delodajalci (beri DZU-ji) vedno bolj to zahtevajo kot pogoj, toda ustreznega nagrajevanje ne ponujajo. V tujini je čisto drugače. Vsak level ti prinese napredovanje in višjo plačo. Če pa ne, greš drugam. Zunaj se delodajalci zavedajo, da je treba kakovostne kadre, ki so v znanje vložili precej svojega prostega časa, nekako zadržati v firmi. Pri nas v Sloveniji pa te bo, ne glede na to da imaš CFA, nekdo z višjo ekonomsko na kakšnem državnem zavodu šeškal pri plači by a high margin. Sad but true!

Trade off med časom vloženim in vsem kar dobiš nazaj se pri nas ne izplača. Poleg tega CFA ni nobena garancija, da bo nekdo dober upravljavec premoženja. Če greš delat CFA, greš predvsem zaradi sebe in veselja do znanja. To je največja nagrada!
#76753 (odg: #76737 jabcek)  16.11.09 21:38  Tujecodgovori / citiraj  |  shramba  

glej... ne zdaj bit komunist :-)

Če ti cfa ne paše, pač z višjo ekonomsko pojdi na kak državni zavod. Če pa se ti zdi, da je tujina kul, ker ponuja povišico za cfa - no, meja je odprta.

Glede na to, da praviš, da jeglavni motiv veselje do znanja in delo zase - potem ti tudi po papir ni treba hoditi - lepo v miru študiraš literaturo in jo implementiraš v praksi, in poleg opazuješ kaj deluje in kaj ne.

Če pa si se ujel kot ekonomski strokovnjak v zajebani finančni firmi, ki od svojih zaposlenih zahteva da ji posvetijo svoje življenje za neko bedno plačo - za to ni kriv ne cfa, ne državni uslužbenci, ne ekonomska fakulteta. Jaz bi rekel, da celo dotična firma ne.

skratka, take it easy.
#76774  17.11.09 10:28  jabcekodgovori / citiraj  |  shramba  

Tujec, v bistvu imaš prav. Človek je sam odgovoren zase... Vseeno malo preveč poenostavljaš stvari. Ali delaš v kakšni državni firmi in hladiš jajca za dobro plačo, ali pa si član uprave kakšnega DZU-ja ali finančne firme, kar si postal preden so prišle na dan zahteve po CFA-ju ;).

Komunist zagotovo nisem, ker če bi bil bi že delal za državo.

Ne, CFA zagotovo ni kriv. Tudi ekonomska fakulteta ne. O državnih uslužbencih in kadrovski politiki v slovenskih firmah pa bi se dalo razpravljat...

Tudi sam veš, da v življenju pogosto moraš izbrat med tistim kar si želiš početi in tistim, kar je morda bolj donosno. Pač je treba v življenju narediti nek dober trade off med tema dvema. Eni odidejo v tujino, drugi ostanejo v Slo. Pri nekaterih stvareh pač nekaj dobiš, pri drugih pa nekaj izgubiš. To še vedno ne pomeni, da ne smemo malo pojamrat tukaj na forumu... saj so ustvarjeni zaradi tega, a ne? Poleg tega, neustrezno nagrajevanje ne pomeni, da so slovenske finančne firme zajebane. Takšna je kadrovska politika v celotni državi. Zaposleni so vedno strošek in ne naložba. Takle pač mamo!* zadnji popravek: 17.11.09 10:28
#76788 (odg: #76774 jabcek)  17.11.09 17:44  Tujecodgovori / citiraj  |  shramba  

član uprave dzu-ja, ta je dobra ja :-)

Saj vem, da nisi komunist, samo iz tvojega posta je sijal klic k poštenju na tem svetu... in tako klicanje lahko prinese precej trpljenja.

Ker sem sam davno tega prenehal klicati k poštenju (sem pa to nekoč počel), zdaj pač zasledujem zgolj poštenje do samega sebe.

Torej: Tujec (kot si dobro ugotovil) seveda ne dela. Če dela, dela zase in na sebi, ali pa če se res ne da izogniti. Delo za druge je namreč v tej tuji mi deželi zelo slabo plačano.

V sloveniji je najbolj duhamorna pozicija biti strokovnjak, ki je odvisno zaposlen. To je tip človeka, ki ga Slovenija in slovenci najbolj zlorabljajo.

Strokovnjak dela pogosto cele dneve, zelo zahtevno delo, obdavči pa se ga čez 50%.

SP-ji lahko davke prikrijejo. Luzerji dobivajo za svoje štancanje 5 krat večjo plačo od kitajcev. Penzionerji dobijo denar neposredno iz žepa vseh ostalih. Študentje plačujejo 10 odstotkov študentskemu servisu. Management je sicer močno obdavčen, ampak dela pa tako, kot da vodijo en oddelek v kuhinji ali vrtcu, ne pa NLB ali Mercator. (ob tem si daje še abnormalne uspešnostne nagrade, katerih utemeljitev si potegne iz riti)

In zakaj za vraga bi človek želel biti ravno odvisno zaposleni strokovnjak?

Vidiš, forum v osnovi ni namenjen jamranju, je pa res, da mnogi to tako percepirajo, ker je pač jamranje ena od arhetipskih značilnosti slovenca, in je tega ogromno na množičnih medijih. Ta forum je v osnovi namenjen povečevanju finančne pismenosti njegovih uporabnikov, in izmenjavi mnenj na področju tekočega ekonomskega stanja.

Druga pomembna lastnost slovenskega življa, ki pa ni arhetipska (to pomeni gensko vgrajena še iz naše ruralne avstroogrske hlapčevske zgodovine, pač pa je zelo nova: stavek "TAKLE MAMO."

Takle mamo ni obstajalo leta 1918 (SHS)... so rekli nimamo, bomo pa imeli po svoje in so zajebali. Potem tudi leta 45 niso rekli takle mamo - rekli so takle bomo imeli (in so ponovno zajebali). No, potem od 1990 do 91 - še enkrat niso rekli takle mamo, ampak bi spet po svoje... in recimo, da v tretje gre rado in so sicer zajebali, ampak precej manj kot v prvih dveh poskusih :-)))

Viš, sedaj, ko si sami volijo svojo čast in oblast - sedaj pa res "takle mamo". In ta mentaliteta nesposobnosti transcendence iz kmeta, ki je prek meščana in komunista naposled poskusil zavladati svojemu prostoru, drži to državo tam, kjer je. Slovenec svojemu prostoru zdaj vlada - ne pa tudi svoji plemenski omejenosti. Zato reče "takle mamo" in zahteva od države vse, dal pa ne bi nič. In zato nujno nič ne dobi - da pa (roko na srce) tudi bolj malo.

Edino tisti, ki so strokovnjaki in odvisno zaposleni, dajo res veliko (dobijo pa še vedno enak skoraj nič kot vsi drugi). Zato je ravno teh najbolj škoda, ko rečejo vdano: "takle mamo".

Jabček, "takle ma" slovenija, z ovčjo pametjo. Če pa je tvoja kaj boljša,

in se bo dokazala na CFA,

ji ni treba, da takle ma.

E, vidiš - zdaj pa sva bližje temu, za kar je ta forum namenjen :-)

Takle mam!

* zadnji popravek: 17.11.09 17:44
#76809  18.11.09 10:46  jabcekodgovori / citiraj  |  shramba  

Tujec, legenda! Priznam, da si me kar presenetil s svojim enkratnim in poučnim postom. No, vidim da imava marsikaj skupnega. Razmišljava podobno glede marsičesa. Očitno sam šele dojemam da klici k poštenju nimajo učinkov. Pride z leti... evenutally.

Moj "takle mamo" je bil bolj iz obupa, kot pa da bi sprejel situacijo takšno kot je. Marsikaj bi lahko napisal o tem kako sam vidim našo državo, toda bojim se, da bo post potem spet "jamrajoč" in, tako kot si že sam namignil, brez učinka... To je tudi tema za kakšen drug forum. Zato podpiram vse kar si napisal in priznam, da tudi zame Slovenija ratuje tuja dežela, ki zdaj že je svoje mladiče in s katero se vedno bolj težko identificiram.

Takle mam! pa je dosti bolj sprejemljiv slogan, ki popolnoma razkriva edino pravo resnico, in sicer: človek je povsem sam odgovoren za kakovost svojega življenja. Tudi, ko gre za CFA :).* zadnji popravek: 18.11.09 10:46
#76813 (odg: #76788 Tujec)  18.11.09 11:25  MSTANK1odgovori / citiraj  |  shramba  
[Tujec]

Druga pomembna lastnost slovenskega življa, ki pa ni arhetipska (to pomeni gensko vgrajena še iz naše ruralne avstroogrske hlapčevske zgodovine, pač pa je zelo nova: stavek "TAKLE MAMO."
Kva bi rajš slišu C'est la vie :)

#76826 (odg: #76813 MSTANK1)  18.11.09 16:54  Tujecodgovori / citiraj  |  shramba  

Seveda - potem bi se vsaj lahko zgovarjali, da so stvar privlekli sem grdi tujci, ali se hrabrili, da smo poligloti...

Besedna zveza Takle mamo pa je slogan ki ga je uporabljal Mercator v svojih oglasih, in se je prijel.

Viš, ameri imajo "Just do it", mi pa Takle mamo...

Kakšna je vloga mercatorja v slovenski družbi, pa je itak prežvečeno.
#76837 (odg: #76826 Tujec)  18.11.09 19:00  MSTANK1odgovori / citiraj  |  shramba  
[Tujec]

Seveda - potem bi se vsaj lahko zgovarjali, da so stvar privlekli sem grdi tujci, ali se hrabrili, da smo poligloti...
A nisi ti tud tujec, Tujec?
Besedna zveza Takle mamo pa je slogan ki ga je uporabljal Mercator v svojih oglasih, in se je prijel.
O tem nimam pojma...
Viš, ameri imajo "Just do it", mi pa Takle mamo...
To pa je btw slogan od une multinacionalke nike, za katero tud air jordan prodaja copate :)
Kakšna je vloga mercatorja v slovenski družbi, pa je itak prežvečeno.
Slovenija moja štacuna?
#76845 (odg: #76837 MSTANK1)  18.11.09 23:05  Tujecodgovori / citiraj  |  shramba  

saj to glih - Marketingarji že vejo, kaj bo narod najbolj zagrabil - zato američanom just do it, slovencem pa takle mamo - kao takle mate, pejte v mercator, ker tko pač mora biti :-)
#76846 (odg: #76845 Tujec)  18.11.09 23:14  Skullodgovori / citiraj  |  shramba  
[Tujec]

zato američanom just do it, slovencem pa takle mamo - kao takle mate, pejte v mercator, ker tko pač mora biti :-)
=D
#94769  05.01.11 08:04  sejadodgovori / citiraj  |  shramba  

Does Study End After The CFA?

http://www.investopedia.com/articles/pro...

#121701 (odg: #94769 sejad)  16.08.13 12:02  BEG24odgovori / citiraj  |  shramba  

No jest bi sam dodal, da podiplomca na EFju ni vredno it delat (sploh izredno), če se želiš ukvarjati z finančnim upravljanjem. Na žalost ni nobene smeri, ki bila dovolj investicijsko naravnana in z EF maš dost slabe možnosti za šiht brez VIP certifikatov.

Za kej druzga delat je EF super in tud ma kr neki dobrih profesorjev, sam kar se pa tiče upravljanja je pa bl žalost. Je velik bolš it delat CFA, al pa na kakšno tujo univerzo npr. na EDHEC študerat, ker ti res predstavlja eno konkurenčno prednost pa še več uporabnega znanja dobiš.
#121706  16.08.13 14:30  IgorMujdricaodgovori / citiraj  |  shramba  

Study together, pass together

http://www.analystforum.com/forums/cfa-f...

Učni materiali...ups:-)

http://lmgtfy.com/?q=kaplan+schweser+201...
http://lmgtfy.com/?q=kaplan+schweser+stu...

* zadnji popravek: 16.08.13 14:30
#121856 (odg: #121706 IgorMujdrica)  21.08.13 12:36  IgorMujdricaodgovori / citiraj  |  shramba  

To help you decide whether the CFA Program is the qualification, and provide you with some expert tips for planning your studies.

https://www.udemy.com/cfa-introduction/?...
Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 77   stran:  prva | < | 1 | 2 | 3

Seznam forumov  >  Razno  >  CFA certifikat

Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>