Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 01:20
0,50 %
8.932,02
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 27.01
-3,62 %
1.541,90
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Iskali ste objavo št. 123876... najdena v temi Indeksni skladi

Seznam forumov  >  Pregled novic  >  Indeksni skladi

Iščem prvo neprebrano sporočilo v tej temi... najdeno na strani 1

Iskali ste objavo št. 123876... najdena na strani 2

Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 44   stran:  prva | < | 1 | 2
#123851 (odg: #123841 mihaa)  10.11.13 11:03  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Jaz bi ti tako predlagal:

Najprej varčuj, da nabereš par tisoč evrov. Lahko tudi doma v štumfu, ker so obresti pri malih zneskih itak nepomembne.

Medtem se boš precej naučil o trgih, skladih, kaj se je dogajalo s kaščo in drugimi.

Ko pa enkrat tak znesek imaš (ali pa če ga imaš že zdaj), pa lahko odpreš online račun v tujini ALI PRI NAS, nanj nakažeš ta denar, kupiš enega ali dva od vanguardovih global indeksnih skladov, in daš mir. Ko se ti spet nateče tisočak ali dva, ponoviš vajo.

Morda boš tudi pri nas dobil čisto dobro ponudbo: meni se zdi dobra prav GBD:

- vodenje računa za 13 eur na leto

- nakup na ameriškem trgu preko njihove spletne aplikacije ViTrade: 0,15% in minimalno 15 eur, plus stroški njihovega tujega partnerja. (pozanimaš se, koliko so ti stroški)

Kupiti moraš vsaj za 1000 evrov, da si ne povečuješ odstotne vrednosti provizije. To je precej ceneje, kot pa 1,9% na leto. Razen če bi ti kupil za 300 evrov ETF, v tem primeru je zdaj škoda najinega časa :-)Zadevo boš lahko kadarkoli prodal - spet z 0.15% + stroški partnerja. Še vedno bistveno ceneje, kot so samo vstopni stroški v Kaščo.

----------

Če misliš, da je upravljalec v DZU sposoben storiti kaj več, kot kupiti Vanguardov global ali s&p500 sklad, se motiš. On se samo sekiral ne bo nič poleg (o napihnjenosti trgov) ker itak ni njegov denar.

Tudi s papirologijo okoli davkov ne bo veliko dela, ker si buy and hold. Vsako leto boš pač povedal, da nisi nič prodal, in to je to. Ko boš pa prodal, boš pa pač za tiste tri ali max štiri ETF sklade že izpolnil papirje.
#123856 (odg: #123841 mihaa)  10.11.13 11:23  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Potem je tukaj še tradeport od Alte, ki ima isto minimalno spletno omejitev - torej strošek posla je najmanj 15 eur. Ima pa malo bolj ameriško provizijsko politiko: plačaš 8 US centov od vsakega kosa, ki je vreden nad 60 usd.

Za vanguardov s%p500 pasivni sklad (ticker VOO), ki je trenutno vreden 162 usd po točki, bi torej plačal 8 centov za vsako točko. Kar je 0,5%, to pomeni da so dražji od GBD - ampak izgleda da je to končna cena, pri GBD pa ne vemo, kaki so stroški partnerja.

Če kupiš delnico appla, ki stane 500 eur, pa je 8 centov na delnico seveda zelo ugodno :-)

Velja se pozanimati pri obojih in še pri drugih, koliko te praktično stane, da kupiš za 1000 ali 2000 eur izbranega ETF, in to še nekajkrat ponoviš.
#123861 (odg: #123856 milwal)  10.11.13 11:49  mihaaodgovori / citiraj  |  shramba  

Hvala za vse informacije! Tale ViTrade že nekaj časa opazujem. Sprobal sem tudi že demo verzijo. Ni nič posebnega, ampak zame je dovolj. Pri GBD že imam odprt GBD Online, tako da mislim, da plačam samo enkraten strošek odprtja 25€ (moram se pozanimati): http://www.finport.si/Dokument.aspx?ID=4...

Tisti dodaten strošek pa mislim, da je fiksnih 0,59€ na posel (vsaj za Nemčijo sem siguren).

Nekaj sem že prišparal, tako da zdaj lahko grem eno stopnico više - na tuje trge. :-) Pa tudi Vanguardove ETF sklade imam že ogledane. Na žalost se direktno preko njih iz Slovenije ne da kupovati (popravite me, če se motim).

To bo res dolgoročno najboljša varianta.
#123866 (odg: #123836 milwal)  10.11.13 12:28  gregpipodgovori / citiraj  |  shramba  

Pozdravljena,

najprej bi želel reči, da sem vesel, da tudi v Sloveniji postajajo vlagatelji bolj zahtevni in kritični do ponudbe finančnih institucij ter ne nasedajo vsemu kar preberejo in slišijo. Samo zdrava skepsa in kritična analiza lahko vlagatelje obvarujeta pred raznimi finančnimi 'eksperti', ki jih je bilo v preteklem desetletju in več v Sloveniji na pretek in rezultat katerih je, logično, nikakršno zaupanje v panogo.

Ravno iz tega razloga nova ekipa v GBD v zadnjem času daje poudarek na transparentnost in produkte, osnovane na ETF skladih, ki minimizirajo velikokrat smešno visoke stroške upravljanja in pristopa/izstopa iz produkta.

Produkt GBD Kašča temelji na buy-and-hold strategiji in je namenjen predvsem mesečnemu vlaganju (minimizacija transakcijskih stroškov - minimalni zneski posredniške provizije samostojno mesečno kupovanje ETF skladov, kot sta sama povedala, naredijo nesmotrno). Namen je seveda minimizirati transakcijske stroške za stranke. Zakaj je to za GBD pomembno? Ker dolgoročno lahko neko podjetje pa tudi posamezni zaposleni v tem podjetju opravlja posel samo če uživa zaupanje svojih strank.Upravljavska provizija GBD Kašče znaša LETNO 0,9%.

ETF skladi, ki so/bodo vključeni v produkt so/bodo visoko likvidni ETF skladi, upoštevamo ne samo upravljavsko provizijo pač pa tudi bid/ask spread, politiko izplačevanja dividend, alokacija bo sledila geografski in panožni alokaciji svetovnega delniškega indeksa.

Seveda je več kot na mestu vajin pomislek, zakaj ETF skladi niso določeni v pogodbi. Razlog je sledeči: področje razvoja ETF skladov (indeksov) je eno najbolj dinamičnih v panogi. Temeljito spremljamo doganja na tem področju in želimo pustiti možnost , da v GBD Kaščo uvrstimo nove ETF sklade, ki najbolje (upoštevaje stroškovno komponento) replicirajo indekse. Tukaj bi opozoril na razvoj indeksov vrednostnih papirjev, ki je zadnjih nekaj let v samem fokusu dogajanja na področju asset managementa. Klasični indeksi, tehtani s tržno kapitalizacijo (marketcap weighted) so iz vidika razmerja donos/tveganje namreč precej neučinkoviti. Na to temo vama predlagam članka, ki sem jih pred časom pisal za Bančni vestnik:

http://www.finport.si/Datoteke/AlfaBetaU...
in

http://blogi.finance.si/blog?id=26&post=...
Predlagam vama tudi obisk našega ETF centra, kjer imata podrobno razdelane informacije in sezname ETF skladov: etfcenter.gbd.si

Več si lahko o zadnjih raziskavah na področju indeksov in ETF skladov prebereta na spletnih straneh inštituta EDHEC-Risk.Zakaj se GBD Kašča prodaja kot tip upravljanja s sredstvi?

Ker drugače tega produkta pravno-formalno ni bilo mogoče zapeljati.

Temeljno pravilo ne samo investiranja pač pa vsakega poslovnega razmerja je točno to, na kar ste opozorili - zaupanje v LJUDI, s katerimi delaš. Zato vam predlagam, da se, v kolikor imate bilo kakšna vprašanja in pomisleke, z nami dogovorite za sestanek. Za vsa vaša vprašanja sem na voljo tudi na gregor.pipan@gbd.si

Lep dan,

Gregor

#123871 (odg: #123866 gregpip)  10.11.13 16:11  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Pozdravljen,

lepo da si se oglasil.

ETF skladi, ki so/bodo vključeni v produkt so/bodo visoko likvidni ETF skladi, upoštevamo ne samo upravljavsko provizijo pač pa tudi bid/ask spread, politiko izplačevanja dividend, alokacija bo sledila geografski in panožni alokaciji svetovnega delniškega indeksa.
1. Katerega svetovnega delniškega indeksa? Katera firma ga je sestavila?

2. Kako boste uspeli z izbiro različnih skladov slediti takemu indeksu? Ali ste kaj takega na vaši DZU že kdaj počeli, kako ste bili uspešni? Ali si kaj takega počel sam - kot upravljalec kakega sklada ipd?

3. Ali je kje objavljena uspešnost sledenja vrednosti Kašče v primerjavi z vrednostjo izbranega indeksa? (link?)

Seveda je več kot na mestu vajin pomislek, zakaj ETF skladi niso določeni v pogodbi. Razlog je sledeči: področje razvoja ETF skladov (indeksov) je eno najbolj dinamičnih v panogi. Temeljito spremljamo doganja na tem področju in želimo pustiti možnost , da v GBD Kaščo uvrstimo nove ETF sklade, ki najbolje (upoštevaje stroškovno komponento) replicirajo indekse.
To nas zelo veseli - zato bomo ponovno zelo veseli objave izbranih indeksov, ki jim bo Kašča z naborom ETF-jev sledila.

Tukaj bi opozoril na razvoj indeksov vrednostnih papirjev, ki je zadnjih nekaj let v samem fokusu dogajanja na področju asset managementa. Klasični indeksi, tehtani s tržno kapitalizacijo (marketcap weighted) so iz vidika razmerja donos/tveganje namreč precej neučinkoviti. Na to temo vama predlagam članka, ki sem jih pred časom pisal za Bančni vestnik...
Razvoj indeksov v smeri popularnega imenovanja "smart beta" - oziroma "izboljšana beta", kot piše v vaših člankih, bova na brzino razložila še ostalim:

1. ker klasični indeksi (vzemimo za primer s&p500) dajejo vedno večjo utež tistim delnicam, ki jim najbolj raste cena, so občutljivi na poke tržnih balončkov. V tem trenutku naprimer delnica appla predstavlja veliko večji delež indeksa s&p500, kot pa kaka delnica, ki ni bila podvržena tako bombastični rasti.

2. zato si nekateri ustvarjalci indeksov in skladov prizadevajo omiliti take posledice, in sestavijo indeks, ki avtomatično popravlja izpostavljenost bolj k tistim delnicam, ki so manj napihnjene. Za dosego tega cilja uporabljajo različne strategije. S pomočjo analiz lahko ugotovimo, da v večini primerov tako uteževanje daje boljše dolgoročne rezultate.

3. Tako uteževanje nekaj stane. Če vi kupite delnice s&p 500 v natančno istem razmerju, vam pač rastejo in padajo skupaj z indeksom - nikoli vam ni treba popravljati deležev, zato da bi indeksu sledili. Naložbo spremenite samo takrat, ko se spremeni sestava indeksa.

4. ali tako popravljanje stane več, kot na koncu prinese pozitivnega (zaradi najše izpostavljenosti napihnjenim delnicam) pa je stvar ostre debate - včasih prinese več, včasih pa dobite veliko stroškov za malo rezultata.

5. Aktivno upravljanje je v teh časih nepopularno prav zaradi tega, ker se je pokazalo, da prinaša veliko stroškov, redko pa tudi boljše rezultate. Pasivni skladi z izboljšano beto so nekje na pol poti med obojnim. Kar pa ne pomeni, da je aktivno upravljanje ali pa "izboljšana beta" samo po sebi slabo. Zelo pomembno je pač, kdo je tisti, ki upravlja ali beto izboljšuje - in koliko vam za to zaračuna.

Veliko bolje od mene so to opisali mojstri obrti:

http://www.portfolioprobe.com/2013/09/30...

http://www.thereformedbroker.com/2013/09...

Zakaj se GBD Kašča prodaja kot tip upravljanja s sredstvi?

Ker drugače tega produkta pravno-formalno ni bilo mogoče zapeljati.
Tukaj vas kot DZU popolnoma razumem in sočustvujem. Ni hec biti borzni posrednik v državi, kjer Majda Potrata in Jožef Jerovšek glasujeta o davkih na izvedene finančne instrumente :-)

Temeljno pravilo ne samo investiranja pač pa vsakega poslovnega razmerja je točno to, na kar ste opozorili - zaupanje v LJUDI, s katerimi delaš.
Tako. Vanguardu in njihovim pasivnim ETF ni težko zaupati.

Zelo bi me veselilo, če nam opišeš približen strošek nakupa za nekaj tisočakov vrednosti kakega njihovega sklada preko GBD.

#123876 (odg: #123871 milwal)  10.11.13 16:45  uncleodgovori / citiraj  |  shramba  

Čist z enim podatkom bi se vmešal...na tujih platformah sta ponavadi 2 načina zaracunavanja provizije...

Pri je strošek na določeno delnico (neugoden če kupuješ neke poceni zadeve pod 2$ recimo...

Potem pa max limit, ki je okoli 10$ na določen nakup...se pravi da bilokoliko kupiš ne plačaš več kot 10 dolarjev...
#123886 (odg: #123876 uncle)  10.11.13 17:18  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Načini zaračunavanja so različni... lahko je brez provizije, pa te pač pri spreadu tako zacolajo, da bi lahko kje drugje dobil dosti boljšo ceno kljub proviziji.
#123891 (odg: #123876 uncle)  10.11.13 17:22  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

TD Ameritrade je kar zakon: https://www.tdameritrade.com/pricing.pag...
#123911 (odg: #123871 milwal)  11.11.13 14:17  gregpipodgovori / citiraj  |  shramba  

Pozdrav,

GBD Kašča je bila lansirana šele pred nekaj tedni, tako da to pogojuje tudi sestavo produkta v tem trenutku (upoštevamo trenutno višino sredstev, da so transakcijski stroški nakupov ETFov čim nižji). Sprva bomo kupovali Shares MSCI World UCITS ETF (Acc) (ticker: EUNL) in Vanguard Total World Stock ETF (ticker: VT), nakupe združujemo zaradi minimizacije stroškov skupaj z nakupi teh dveh ETF skladov za stranke GBD Šparovčka.

Ker v tem trenutku obvezniški ETFi še niso aktualni za obstoječe stranke (čas do njihovega ciljnega datuma večji od 5 let) jih v portfelju zaenkrat nimamo. Pri nakupu bomo upoštevali povprečno trajanje, valutno izpostavljenost, izdajatelja in seveda strošek ETFa. Namen obvezniških ETFjev oz. po potrebi drugih instrumentov denarnega trga ne bo doseganje presežnega donosa pač pa zmanjšanje volatilnosti portfelja proti datumu koriščenja. V tem trenutku bi bili za uvrstitev v GBD Kaščo aktualni Vanguard Short-Term Bond ETF (BSV), iShares Euro Corporate Bond 1-5yr UCITS ETF in iShares Germany Government Bond UCITS ETF. Tako sami ETFi kot točni deleži (znoraj pogodbeno določenih mej) v določenem podtipu so/bodo odvisni od naših pričakovanj glede obrestnih mer oz. kapitalskih trgov na sploh.Benchmarki:

A) za obdobje, cca. 5 let (točno določeno v posameznem aneksu) in več do predvidenega koriščenja sredstev: Dow Jones Global Index,

B) obodobje od cca. 5 let do cca. 2 let do predvidenega koriščenja: 50% Dow Jones Global Index, 50% Bloomberg EUGATR Index,

C) obdobje krajše od cca 2 let do koriščenja sredstev: Bloomberg EUGATR Index

ETF sklade vključene v GBD Kaščo bomo sproti objavljali na spletni strani. Prav tako imamo namen narediti grafično in numerično primerjavo samega produkta z benchmarki. Ker gre pri GBD Kašči dejansko za individualno pogodbo o upravljanju moramo končno metodologijo za primerjavo še doreči.

Glede nakupa Vanguardovih ETF skladov preko GBDja:

če kupite preko GBDja znaša strošek za posel na ameriških borzah 0,75% oz. minimalno 34 EUR na posel (samostojni paket posredovanja). V Osnovnem paketu (vključuje analitsko podporo) znašajo ti stroški 1,4% oz. minimalno 65 EUR na posel.

Nakup direktno preko ViTrada: 0,15% oz. minimalno 14,95 EUR na posel.

Smart beta: ja res je, gre za precej širok pojem in različni ponudniki indeksov ponujajo zelo različne metodologije in je treba dobro vedeti, o čem govorimo. Osebno sem sicer največji pristaš EDHECove metodolgije maksimiziranja Sharpea (sicer dopuščam možnost, da sem tu zaradi študija na tej šoli nekoliko pristranski), a zaenkrat na osnovi njihovih indeksov še ni bilo izdanih ETF skladov (jih pa uporabljajo institucionalni vlagatelji in nekateri SICAV skladi, problem slednjih je, da so stroški praviloma višji od ETFov) .

Če pogledamo ameriške indekse, tako Powershareasov RAFI (ticker: PRF) kot Rydexov equal weight (enake uteži) (ticker: EVRI) presegata Russel 1000 v zadnjem letu, medtem kot Powersharesov SP500 low volatility precej zaostaja za S&P 500. Upravljavske provizije vseh teh ETFjev so sicer pod 0,5% letno.

Skratka, na tem področju ETFov se začenja dogajati zelo veliko in smiselno je vse možnosti pustiti odprte.

Upam, da sem odgovoril na vprašanja. Vse pripombe, predlogi in konstruktivna kritika so vedno zelo dobrodošli.

LP, Gregor
#123926 (odg: #123851 milwal)  11.11.13 17:50  mačekodgovori / citiraj  |  shramba  
[milwal]

Jaz bi ti tako predlagal:Najprej varčuj, da nabereš par tisoč evrov. Lahko tudi doma v štumfu, ker so obresti pri malih zneskih itak nepomembne.Medtem se boš precej naučil o trgih, skladih, kaj se je dogajalo s kaščo in drugimi.Ko pa enkrat tak znesek imaš (ali pa če ga imaš že zdaj), pa lahko odpreš online račun v tujini ALI PRI NAS, nanj nakažeš ta denar, kupiš enega ali dva od vanguardovih global indeksnih skladov, in daš mir. Ko se ti spet nateče tisočak ali dva, ponoviš vajo.
Hm, tu se mi zadeva ne zdi tako preprosta, če govorimo o par tisoč evrih. Bolj ali manj vsa nakazila v Ameriko so dokaj zasoljena, recimo min. 20 eur na transakcijo. Skoraj vsi njihovi ETFi izplačujejo dividende, kar je čisto izgubljanje časa z resinvestiranjem in prijavljanjem naši davčni.

Kar se tiče naše zakonodaje ne vidim zakaj ta Kašča ne bi bil navaden indeksni vzajemni sklad z varčevalnim načrtom. Konec koncev se je Probankina Sigma igrala z opcijami, kje so tu omejitve?

Gospod Gregor, zanima me še kako je z zaščito sredstev vlagateljev, a so ta sredstva v Kašči kako zaščitena z našo zakododajo v primeru stečaja GBD?
#123931 (odg: #123911 gregpip)  11.11.13 17:57  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Iskreno sem vesel tvojega odgovora, mislim da je dovolj jasen. Na tak način bo z našimi forumaši v prihodnje dosti lažje razglabljati, kaj določen produkt pomeni, kaj so prednosti in kaj slabost.

Bomo pa vsekakor spremljali vaše doseganje benchmark indeksov. zdi se mi zelo lepo, da ste zastavili presedlanje na manj poskakujoče naložbe proti koncu posameznikove sheme.

Bo pa zaradi različno dolgih načrtov seveda naporno cenovno učinkovito prilagajanje "posameznih Kašč", čeprav se bo to do neke mere pokrilo s provizijami, ki se natečejo do takrat.

Jaz vam resnično želim all the best in čimboljšo doseganje zastavljenih indeksov. Vse to bo zelo povezano z zadostno količino pristopnikov, da se vam bo cel projekt lahko finančno pokrival. Zelo prav bi vam prišlo vsaj leto ali dve borzne rasti, ker je ob padcih kakršen koli produkt težko prodati, ne glede na to, koliko si boljši ali slabši od konkurence.
#123936 (odg: #123911 gregpip)  11.11.13 19:09  mihaaodgovori / citiraj  |  shramba  

Hvala, gregpip tudi tebi za informacije iz prve roke!

[gregpip]
ETF sklade vključene v GBD Kaščo bomo sproti objavljali na spletni strani. Prav tako imamo namen narediti grafično in numerično primerjavo samega produkta z benchmarki. Ker gre pri GBD Kašči dejansko za individualno pogodbo o upravljanju moramo končno metodologijo za primerjavo še doreči.
To bi bilo super. Upam, da bo to čimprej.

Podpiram pa tudi predlog uporabnika "maček", da bi Kašča (ali kakšen nov produkt) postala nekakšen sklad z varčevalno shemo.
#123951 (odg: #123936 mihaa)  11.11.13 20:53  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Za vlagatelja bi sigurno bilo zànimivo, ce bi pri nas dobil nabor osnovnih indeksnih skladov. Ko bi se mu blizal zakljucek varcevanja, bi ze po svoji presoji sel postopoma v bolj denarne nalozbe in manjso izpostavljenost nihajocim delniskim trgom.

Recimo da bi imel na voljo pasivni sklad, ki sledi svetovnemu indeksu, ki je zgoraj omenjen, pa s&p 500, pa recimo dax ( nemci so zdaj popularni, hehe). Ampak slovenska zakonodaja in kolicina publike z denarjem in voljo je tako zelo neprimerna, da je skoraj nemogoce, da se kakemu dzu to splaca izpeljat.

Zato smo vlagatelji najbrz obsojeni na tuje upravljalce, ce zelimo vsaj priblizno stroskovno ucinkovito upravljanje.

Kar ne pomeni, da se ne bodo vedno pojavljale ponudbe "daj, kar lahko das, jaz pa bom s tem delal odlicne donose zate. Seveda pa ti nic ne obljubim, in ce bom vse skupaj pognal k vragu, je to izkljucno tvoj problem." Kjer je povprasevanje je namrec vedno tudi ponudba.
#123981 (odg: #123926 maček)  12.11.13 13:38  gregpipodgovori / citiraj  |  shramba  

Pozdravljeni,

tako sredstva strank na upravljanju kot na posredovanju so izločena iz stečajne mase BPH in tako zaščitena v primeru stečaja družbe. Več si na temo lahko preberete v članku Urše Božič v zadnji številki Mojega brokerja: http://www.gbd.si/Publikacije.aspx?id=61...

LP, Gregor
Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 44   stran:  prva | < | 1 | 2

Seznam forumov  >  Pregled novic  >  Indeksni skladi

Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>