Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 10:22
0,04 %
9.521,54
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 08:20
0,91 %
1.289,48
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Iskali ste objavo št. 128161... najdena v temi Nedeljsko kosilo 1.6.14

Seznam forumov  >  Nedeljsko kosilo  RSS    >  Nedeljsko kosilo 1.6.14

Ko vas neha srbeti prelaganje iz sklada v sklad in si zaželite tuhtanja o širši sliki. Vsako nedeljo, včasih pa tudi ne.

Ko vas neha srbeti premetavanje naložb in si zaželite tuhtanja o širši sliki.

Vsako nedeljo, včasih pa tudi ne.

 
Nedeljsko kosilo 1.6.14<  |  >  |  seznam
 01.06.14 08:06  crt (admin) (DS) shramba  

Predjed: Japonska

… Je končno uspela pridelati lep sunek rasti cen, najvišji od 1991. Vendar so pri tem »goljufali« - približno polovico aprilskega impulza naj bi bilo mogoče pripisati dvigu prometnega davka. Taisti davek je bil uveden leta 1989 in povišan v 1997; v obeh primerih je povzročil hrib na dolgoletni krivulji. Japonska letna inflacija: številke od 1950. Naslednje leto naj bi ga znova povišali. Lokalno gledano se povpraševanje (seveda) poveča neposredno pred davčno spremembo in zmanjša po njej, kar je tudi že v igri: aprilske makro številke so bolj poševne.

PS1. Rekli so: »Ženske so ključni element dolgoročne vzdržnosti japonskega delniškega trga.« Kako jih pridobimo? S podkupovanjem, kar je pričakovano, saj so tudi ženske ljudje.

PS2. Morda pa je dejanski ključni element japonske borze in japonske družbe to, koliko je odprta za uvoz ljudi. Teh namreč ob šibki domači pridelavi primanjkuje. Stara demografska struktura pa je ogromno finančno breme. Japonska ljudska pamet in politika kot njeno večinsko zrcalo sta sicer tradicionalno precej daleč od odprtosti za take poteze. Vlada je vendarle oblikovala priporočilo za odpiranje vrat 200.000 novim stalnim priseljencem letno od 2015 naprej, da bi ohranili celotno prebivalstvo nad 100 milijoni.

Glavna jed: Ukrajina

… je, kot bi zapisal Shakespeare, a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing. Vsaj če jemljemo resno izjave vseh igralcev. Lahko pa jih tudi zanemarimo in pogledamo samo, kaj se dogaja. Ob primerni interpretaciji je namreč vse zelo normalno. Pri čemer »normalno« ne pomeni pravično, pošteno ali kar je še drugih takšnih virtualnih nalepk, temveč tisto, kar odraža interese in moč.

Rusija se je tako rekoč brez strela povečala za Krim. To danes sploh ni več odprto vprašanje, ker se je središče dogajanja vmes premaknilo. In to, da več ni, je velika, glavna, verjetno pa tudi edina zares nameravana ruska zmaga. Krim je bil čudovita, preprosta tarča, vse ostalo je bolj kosmato, če uspe, uspe, če ne, tudi prav.

Ko so vzhodnoukrajinski osamosvojitelji zavrnili Putinov namig, naj počakajo z referendumom, je to bil zunanji simptom začetka procesa, ki so ga v razmerju do Miloševića doživeli kninski Srbi – bili so dobri za delanje zgage in kot opcija, ki stane malo in morda kaj prinese. Bilo pa se jih je enostavno odreči in pustiti, da jih vojaško porazijo. Ker pač ne gre za srbskost ali ruskost, gre za tehtanje stroška in koristi.

Tako danes ukrajinski sveži predsednik – »kralj čokolade«, tajkun - kot politični igralec, ki ga sprejema tudi Rusija, tolče upornike na vzhodu. Po drugi strani pa je Ukrajina plačala petino zaostalih obveznosti do Gazproma, kar je med drugim tudi v interesu držav EU, ki prejemajo plin prek ukrajinskih plinovodov.

No, v razpadli Jugoslaviji je šla zgodba še naprej - kninskih Srbov več ni, tudi Miloševića ne in Srbija, ki naj bi postala velika, je namesto tega postala mala. Da bi se podobnost tudi v tem nadaljevala, je videti zelo malo verjetno. EU kot glavni igralec v soseščini se je izkazala kot zelo nag cesar, kar je prav tako normalno, saj je razpeta med lepo zvenečo retoriko in dejanske materialne potrebe po Rusiji kot kupcu industrijskih izdelkov in dobavitelju energentov. ZDA pa imajo že drugih konfliktov dovolj.

Jedro ambivalentnega odnosa je v Nemčiji kot ključni sili EU, saj ima ta država z Rusijo od zdavnaj »special relationship«. Ko je polovica nemškega naroda še živela tako rekoč pod Rusijo, je Adidas že opremljal ruske olimpijske ekipe. In kdor ima Nemčijo, ima EU. Kdor pa si predstavlja, da bi lahko – tudi če odmislimo nemotiviranost - EU brez ZDA imela proti »nevarnosti z vzhoda« kakršenkoli vojaški pomen, je te dni prejel smešen opomnik, ko je nizozemska vojska želela spremljati rusko letalonosilko, vendar ni imela s čim. Koliko divizij ima papež?

Z nekoliko piara je ukrajinska zgodba zdaj vsesplošni uspeh. Rusija ima Krim. EU ima še naprej Rusijo, kot zmago pa lahko prikazuje izvedbo predsedniških volitev. ZDA lahko taiste volitve in novo obvladovanje terena s strani Kijeva prav tako tržijo kot uspeh. Jebena stranka je predvsem ena – za samostojnost goreči, v obeh pomenih, ljudje na vzhodu Ukrajine. Niti prvič niti zadnjič.

Ukrajinski dogodki so osvežili tudi zgodbo o ameriškem novem izobilju fosilnih goriv. Tako naj bi ZDA odprle izvoz utekočinjenega zemeljskega plina (LNG) (tako, da gre na roko največjim igralcem), da bi ga – med drugim – lahko kupovali tudi v EU in tako zmanjšali odvisnost od Rusije. Bi ali ne bi; vsekakor bi to bil dodatni trg za družbe iz ZDA. Denar ne smrdi, če ga zavijemo v zastavo, pa še lepo izgleda.

Nekoliko odprto pri tem je vprašanje, ali je plinsko obilje res tako veliko. Že v 2012 so se mestoma začela nižanja ocenjenih izvedljivih količin črpanja in odtlej se stopnjujejo. Fracking je zelo vroča gospodarska, notranjepolitična in po novem še zunanjepolitična igra, ki pa se, kot kaže, odvija na zelo nestabilnem odru. Čisto metodološko je tako, da če se nek podatek lahko kar tako na oko premakne za dve tretjini, potem ga očitno ne poznamo prav natačno. Torej je grajenje kakršnikoli velikih potez – naložbenh ali geostrateških - na takšni podlagi precej streljanje na pamet.

Vsem, ki jih je pritegnila ukrajinska zgodba, zelo priporočam film Charlie Wilson's war, še zlasti zaključni del o dečku in mojstru zena.Če pa menite, da gre pri vsem skupaj za epohalni spopad med dobrim in zlim in povrhu nimate par minut, temveč samo par sekund časa, je tu še različica posebej za vas:Neka čudna medjed: Slovenija

Šef slabe banke Chris Gwilliam je za sobotno prilogo Dela povedal, da je Slovenija res čisto poseben primer. Pri tem mora tistim, ki vseskozi prisegajo na slovensko unikatnost, izjemnost in naj-skost, pa naj bo v dobrem ali slabem, toplo pri srcu.

Sam sem se ob tem naprej spomnil na izrek, ki ga pripisujejo antropologinji Margaret Mead: always remember that you're absolutely unique – just like everybody else. Takoj zatem pa na to, kako se prodajajo finančni (in najbrž vsi drugi) produkti. Tistemu, od katerega pričakuješ denar, seveda ne rečeš, da je njegov primer čista klasika in da bi ob njem umrl od dolgčasa, če ne bi bilo lepega obeta zaslužka za prodajalca. Nasprotno. Moraš mu laskati in dobro prodati tako, da se ob tem tudi njegova pomembnost dobro počuti. Približno v tem smislu: vidim, da ste zahtevna stranka. V vaše želje se moram posebej poglobiti. Prav za vas imam na voljo tole, kar je sicer malo dražje, ampak to samo pomeni, da ni za vsakogar. Etc.

Saj res, pomislite... Kreditna ekspanzija ob poplavi poceni denarja. Raste vse, kar ni pribito, pa tudi tisto, kar je pribito, torej nepremičnine. Potem luč ugasne. Vse, kar je bilo včeraj čista zmaga, je nenadoma čista bula. Vsi, ki so jahali na valu, pa se s krempeljci, zobmi in zvezami trudijo, da jih luknja ne bi požrla, pa naj stane, kar hoče. In še banke je treba pozdraviti, kar res temeljito stane, ampak čujte, to je vse za narodov blagor. In zdaj vas prosim – le kje na svetu ste to že videli? Samo v Sloveniji vendar, knede. Morda res, če ste pravkar padli z lune. Drugega izgovora ni.

Sladica

* Opomnik: v prihajajočem tednu je redni sestanek ECB, pričakuje se nižanje OM, govora je celo o možnosti negativnih obrestnih mer. To je sicer relativno redek pojav, ne bi pa bil svetovni unikat. Glavni problem ECB sicer ostaja to, da ni proaktivna, temveč reaktivna – tu ne govorim o hitrosti reaktivca, temveč o tem, da kar naprej zaostaja za razvojem dogodkov in se z zamudo in mlačno odziva nanje. Zadnja akcija, ki je res imela pomen na trgu, je bila pred tremi leti.

* Kaj tako trmasto drži gor EUR proti USD? SNB.

* Kje je adrenalin? Ni ga pod mizo, ni ga v omari, ni ga za vrati... Na S&P 500 600+ dni brez 3% dnevne spremembe. Še nafta je v komi. Kurc pa tak živleje.

* Mednarodni denar ljubi španske nepremičnine (po razpolovljenih cenah). Kupujejo zverine formata Baupost (ki ni nemško gradbeno-poštno podjetje), KKR, Goldman Sachs, Blackstone...

* Priložnost za vlagatelje v NKBM: naredili bomo javno prodajo banke in pri tem vsakomur, ki vsaj eno leto drži delnice, še kakšno zraven podarili! (Dogaja se v Veliki Britaniji.)

* Na Tajskem je bil nedavno državni udar (ja, spet). Za kaj gre? Za pikčaste, za progaste, za demokracijo? Za denar vendar.

* Grški davčni dolg raste v tempu 1 mrd EUR na mesec. Še pred glavno letno davčno sezono. Jim pa je Gazprom pocenil plin (ja, tudi to zna).

* Vas zanima, kje je naslednjih mehurček? Sledite diplomantom Harvarda.

* Pozor s peskom za mačji WC: privede lahko do radioloških nesreč.* zadnji popravek: 01.06.14 08:06


Komentarji uporabnikov  (vseh: 14; zadnji: 11.06.14 12:44)  · 
Kot neprijavljen uporabnik - gost - ne morete vpisovati komentarjev.

 01.06.14 10:55  Endimionodgovori / citiraj

Wellcome back crt... Pogrešal se je tele južine :)
 01.06.14 13:18  uncleodgovori / citiraj

Super napisano, kot vedno!
 01.06.14 16:05  milwal (admin) odgovori / citiraj

Britanska priložnost za vlagatelje v NKBM je zmagovalka :-) Vse v luči posebnosti domačega dogajanja...
 02.06.14 13:56  Osojnikodgovori / citiraj
Ko so vzhodnoukrajinski osamosvojitelji zavrnili Putinov namig, naj počakajo z referendumom, je to bil zunanji simptom začetka procesa, ki so ga v razmerju do Miloševića doživeli kninski Srbi – bili so dobri za delanje zgage in kot opcija, ki stane malo in morda kaj prinese. Bilo pa se jih je enostavno odreči in pustiti, da jih vojaško porazijo. Ker pač ne gre za srbskost ali ruskost, gre za tehtanje stroška in koristi.
to je sicer LAHKO vse res, vendar pa v primeru, ČE imajo ti uporniki res podporo širokih množic in niso zgolj osamljeni jezdeci (to bo hitro pokazal čas), potem velja vseeno opozoriti, da bo to "tolčenje" povsem drugega velikostnega razreda, kot so bili kninski srbi.

mesto knin je imelo cca. 12000 prebivalcev, srpska krajna nekje 200 ali 300 tisoč, brez industrije, kamnita puščava, za obrambo nemogoča podolgovata oblika, brez morja, itd.

mesto donjeck ima cca. 1.100.000 ljudi (velikostni razred munchen, beograd ali npr. stalingrad), donjecka + luganska oblast ima več kot 7 milijonov ljudi, kar je enako bolgarija; imajo ogromno industrije, tudi vojaške, kompaktna oblika površine z dostopom na morje in rusijo. ČE jih ljudje podpirajo, potem je to za ukrajinsko vojsko pretrd oreh.

Tako danes ukrajinski sveži predsednik – »kralj čokolade«, tajkun - kot politični igralec, ki ga sprejema tudi Rusija, tolče upornike na vzhodu. Po drugi strani pa je Ukrajina plačala petino zaostalih obveznosti do Gazproma, kar je med drugim tudi v interesu držav EU, ki prejemajo plin prek ukrajinskih plinovodov.
to tolčenje, ki se naj bi po napovedih novega predsednika končalo v nekaj urah, sedaj traja en teden, rezultat je pa bolj ubogi.

http://www.finance.si/8803529/Ukrajinski...
Celoten plinski dolg Ukrajine naj bi znašal kar 3,79 milijarde evra.

Prvi mož Gazproma Aleksej Miller je prepričan, da je to dobra pot k otoplitvi odnosov med Gazpromom in Ukrajino: "Pozdravljamo, da je Ukrajina začela vračati svoj dolg in do 9. junija prelagamo uvedbo režima predplačil."

se pravi, zaenkrat preloženo za en teden. jasno pa, da pogajanja so pač proces.
 02.06.14 15:05  crt (admin) (DS) odgovori / citiraj
[Osojnik]

mesto donjeck ima cca. 1.100.000 ljudi (velikostni razred munchen, beograd ali npr. stalingrad), donjecka + luganska oblast ima več kot 7 milijonov ljudi, kar je enako bolgarija; imajo ogromno industrije, tudi vojaške, kompaktna oblika površine z dostopom na morje in rusijo. ČE jih ljudje podpirajo, potem je to za ukrajinsko vojsko pretrd oreh.
ja, ce.

moj vtis iz dosedanjega spremljanja je, da je to kar precej vprasljiv ce.

ce ne prej, takrat, ko se pojavi locnica med tem, ali nekaj naceloma podpiras ali pa si pripravljen se it streljat za to.
 03.06.14 16:28  IgorMujdricaodgovori / citiraj

Đe's ba Črtomire? Vjelkom :-)
 04.06.14 14:54  Frencisodgovori / citiraj

Ja, res fino za prebrat, :-)
 04.06.14 19:09  alexxodgovori / citiraj

Nedeljsko kosilo rules :)
 10.06.14 09:30  Osojnikodgovori / citiraj
[crt]

:: [Osojnik]

:: mesto donjeck ima cca. 1.100.000 ljudi (velikostni razred munchen, beograd ali npr. stalingrad), donjecka + luganska oblast ima več kot 7 milijonov ljudi, kar je enako bolgarija; imajo ogromno industrije, tudi vojaške, kompaktna oblika površine z dostopom na morje in rusijo. ČE jih ljudje podpirajo, potem je to za ukrajinsko vojsko pretrd oreh.ja, ce.

moj vtis iz dosedanjega spremljanja je, da je to kar precej vprasljiv ce.

ce ne prej, takrat, ko se pojavi locnica med tem, ali nekaj naceloma podpiras ali pa si pripravljen se it streljat za to.
ja, še manj pa si pripravljen poslat / dovoliti svojim otrokom se it streljat za to. kot je iz slik razvidno, je glavnina upornikov tam blizu 50 let. to so veterani iz afganistana. to so z(a)jebani ljudje in z njimi se ni za it, kdo je močnejši (podobnost s hrvaškimi/srbskimi/bosanskimi veterani je velika). predvsem v tem, da razen bogatih izkušenenj in "zmag" iz vojne, drugih zmag (uspehov) v življenju praviloma nimajo. vojna človeka zaznamuje, ga spremeni. v normalnih okoliščinah se potem težko prilagaja, v kriznih (vojnih) pa ponovno zaživi.

to tolčenje, ki naj bi se končalo v nekaj urah, sedaj traja 15 dni. nihče se ne pohvali s kakšnim uspehom. vtis je celo, da imajo uporniki več pobude. več kot očitno je, da tudi vladna stran je močna pri besedah in na terenu ob ločnici se iti streljat, ravno tako zadržana. plan poroshenka je bil, da bo do imenovanja za predsednika, bila vojaška operacija zaključena. imenovanje je šlo mimo, rezultata ni. kaj lahko novi predsednik naredi ? ja, zamenja generale.

ukrajina je velika država. od zahodne meje do vzhodne je razdalja, kot od zahodne meje do bruslja. ali recimo od ljubljane do istanbula. možnosti za gerilsko vojno so ogromne. po mojem bi se moral novi predsednik z uporniki pogajati, dokler ta možnost še obstaja.

med WWI in WWII so v ukrajini divjale številne vojne. me ukrajinci in poljaki, med rusi in poljaki, obrobno vključeni celo nemci, čehi in romuni; pa potem državljanske vojne med kmeti in komunisti, pa anarhisti, kozaki, itd. prvi in drugi gladomor, prisilna kolektivizacija, itd. med WWII so se tod bojevale številne vojske, v grobem razdeljene na tri skupine, prva se je borila proti nemcem, druga proti rusom, tretja proti obojim, zraven pa še proti poljakom in romunom. pri slovenski razgledanosti pogosto slišiš, da kakšni norci smo, ko je bilo v evropi 9. maja konec vojne, tukaj so se pa 15. maja še bojevali. no, v ukrajini je WWII trajal masovno še do 1949, posamezniki so se pa streljali še do 1956. kljub temu, da je sovjetska zveza imela takrat največjo vojsko na svetu, verjetno najbolj izkušeno v zgodovini, in nekatere generale, ki so tudi bili najboljši od kadarkoli živečih. kljub temu so 1949 v skupni ofenzivi sovjetske, poljske in češkoslovaške vojske "zatolkli" upor. dejansko ga niso s tem, ampak šele z tretjim gladomorom in prisilnim preseljevanje milijonov ukrajincev v sibirijo. v času stalina običajna praksa, ki pa danes ni sprejemljiva.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_I...
In 1951 CIA covert operations chief Frank Wisner estimated that some 35,000 Soviet police troops and Communist party cadres had been eliminated by guerrillas affiliated with the Ukrainian Insurgent Army in the period after the end of World War II. Official Soviet figures for the losses inflicted by all types of "Ukrainian nationalists" during the period 1944-1953 referred to 30,676 persons; amongst them were 687 NKGB-MGB personnel, 1,864 NKVD-MVD personnel, 3,199 Soviet Army, Border Guards, and NKVD-MVD troops, 241 communist party leaders, 205 komsomol leaders and 2,590 members of self-defense units. According to Soviet data the remaining losses were among civilians, including 15,355 peasants and kolkhozniks.[117] Soviet archives state that between February 1944 and January 1946 the Soviet forces conducted 39,778 operations against the UPA, during which they killed a total of 103,313, captured a total of 8,370 OUN members and captured a total of 15,959 active insurgents.[118]

tolčenje kninskih srbov je mala malca v primerjavi z gerilsko vojno na prostoru velikosti ukrajina. poroshenko je za ruse (putina) sprejemljiv človek. volitve so tudi pokazale, da razne fašistične stranke med ukrajinci nimajo podpore (in ravno to je bil povod za upor na vzhodu in jugu). poroshenko bi se moral z uporniki pogajat. sicer lahko "tolčenje traja ne mesece, ampak leta.
 10.06.14 12:56  crt (admin) (DS) odgovori / citiraj
[Osojnik]

tolčenje kninskih srbov je mala malca v primerjavi z gerilsko vojno na prostoru velikosti ukrajina. poroshenko je za ruse (putina) sprejemljiv človek. volitve so tudi pokazale, da razne fašistične stranke med ukrajinci nimajo podpore (in ravno to je bil povod za upor na vzhodu in jugu). poroshenko bi se moral z uporniki pogajat. sicer lahko "tolčenje traja ne mesece, ampak leta.
mislim, da se nekje na startu nisva razumela.

moja analogija s kninskimi (in bosanskimi) srbi je v tem, da jih je sofer porabil za delat stalo, nakar pa so mu postali nepotrebni.

ker ne gre za svetost srbskosti ali ruskosti, temvec za cost-benefit, pri katerem je srbskost ali ruskost samo ena od mask, ki se jih da nadeti, dokler je prirocno.

ali to potem pomeni, da jih njihovi nasprotniki takoj porazijo, je loceno vprasanje, ki si ga ti zgoraj lepo obdelal (hvala).* zadnji popravek: 10.06.14 12:56
 10.06.14 17:06  milwal (admin) odgovori / citiraj

Hočeš reči, da je Putin ponucal ukrajinske ruse za pridobitev Krima, kake probleme pa imajo zdaj ukrajinci in ukrajinski rusi med seboj pa je pač njihov problem, medtem ko je Putin svoje dobil in se mu dalje fučka?
 11.06.14 07:50  crt (admin) (DS) odgovori / citiraj
[milwal]

Hočeš reči, da je Putin ponucal ukrajinske ruse za pridobitev Krima, kake probleme pa imajo zdaj ukrajinci in ukrajinski rusi med seboj pa je pač njihov problem, medtem ko je Putin svoje dobil in se mu dalje fučka?
ja, bolj kot ne.

mislm, verjetno mu prav pride, da ima ukrajina dodatno boleco tocko, ki se jo bo dalo vsake tolko takticno podrezati. vendar kot pravis.

 11.06.14 09:12  Osojnikodgovori / citiraj

jaz se s tem (strateško, dolgoročno) sploh ne strinjam.

medtem ko mi na zahodu ugibamo, kaj bi oz. koliko bi putin ukrajine, to parcelo ali ono drugo, putin planira celo ukrajino. medtem, ko pričakujemo da bo rusija ZGRDA npr. do dnjepra leta 2014, putin planira rusijo (formalno pravno ukrajino) do karpatov ZLEPA 2024. tudi gruzijo smo mi na zahodu tem nekje 2008 opogumili proti rusiji, potem pa pobegnili ko se je medved - no nakazal da se bo strgal s ketne. danes je tam predsednik tajkun, ki je zmagal na legalnih volitvah, naklonjen rusiji.

na krimu je bilo že prej mnogo več vojakov, bojnih ladij in letal, pod rusko zastavo kot tistih z ukrajinsko. prav gotovo so imeli v moskvi poln kufer tega, da za vsak premik svoje vojske formalno pravno fehtajo tiste reveže tam doli. po državnem udaru v kijevu, streljanju predvsem svojih demonstrantov ter vspostavitvi precej fašistično obarvane oblasti v kijevu, ki je najprej brez povoda zamenjala v krimu guvernerja, povelstvo policije (plus še marsikaj; poleg krima tudi v donjecku, harkovu, odessi, hersonu, itd.) in ukinila (prepovedala) ruščino - je rusija pač ukrepala. ne more bit tako, da uradni minister aktualne oblasti govori, da bi pobili vse ruse in žide, v državi pa ruska vojska. rusija je pač formalno pravno pripojila krim. tudi če mi to formalno pravno ne priznamo, smo potihem priznali (krima ni več nikjer na dnevnem redu - zadeva je zaključena).

ukrajina je poleg rusije. privezana energetsko 100%, vsaj 50% pa gospodarsko, pri uvozu hrane, nenazadnje sorodstveno, in še marsikaj. vedno bo tam in pobegnila ne bo. lahko bi, če bi bila bogata, imela denar, in si privoščila druge vire. s tem še desetletja ne bo nič. poleg moldavije daleč najbolj revna država v evropi. tudi lukašenko v tv spotu direktno pove - bi radi zahodno demokracijo, poglete kako revni so ukrajinci.

ni se putin nič odpovedal, planira celo ukrajino, brez vojne. in seveda mu somalizacija v ukrajini pri tem zelo koristi.
 11.06.14 12:46  crt (admin) (DS) odgovori / citiraj
[Osojnik]


spet ne prideva skupaj.

odpovedal se je aktivnemu vojaskemu supportu. pusti, naj se fajtajo sami. (del zgodbe tukaj in zdaj, krimski, je s tem zakljucen, zivljenje in dolgorocnejsi cilji tecejo dalje.)

odpovedal se je, ker...

med drugim zaradi tega, kar si ti napisal. ker tkoaltko ni potrebe za to. ker je tkoaltko smer inercije taka. in ce lahko doseze svoje po mirni poti, s tem pa trenutno celo izpade good guy, ces lejte, ni eskaliral - double win.* zadnji popravek: 11.06.14 12:46

Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>