Forum
|
sveže ·
forumi ·
iskanje ·
shramba ·
sporočila ·
obveščanje ·
pravila & objave ·
vabila
Iskali ste objavo št. 142603... najdena v temi Kako varčujete za svojo pokojnino?
Seznam forumov > Zavarovanja > Kako varčujete za svojo pokojnino?
Naložbena, življenjska, premoženjska zavarovanja, novi produkti...
Iščem prvo neprebrano sporočilo v tej temi... najdeno na strani 1
Iskali ste objavo št. 142603... najdena na strani 2
|
[milwal]
Gre za to, da Orban ni nič hudega storil; on je samo rekel (in uzakonil) "kdor ima privarčevana zasebna sredstva za pokojnino, javne ne rabi. Lahko pa ta zasebna sredstva da v javno blagajno, pa mu bomo javno izplačevali."
to ne drzi... ker tisti, ki so dajail v zasebne, so morali hkrati dajati tudi v javno vreco, ni to bilo ali-ali.
in ce bi se ob prijazno ponujeni izbiri odlocili ostati (tudi) v zasebni vreci, bi morali ravno tako se naprej placevati v javno, le da ne bi bili iz nje do nicesar vec upraviceni, niti za nazaj ntii za naprej.
|
|
[crt]
neprijatelj slusa :)
"Poleg tega po 20 letih imetništva kapitala fizičnih oseb odsvojitev tega (torej tudi prodaja delnic) ne bo več neobdavčena. Celo na vsakih pet let se obdavčitev ne bo več zniževala. Torej - prodaja delnic oziroma ustvarjen dobiček iz prodaje bo obdavčen 25-odstotno, ne glede na to, ali jih boste imeli en dan ali 50 let."
http://www.finance.si/8838067/Razkrita-d...
Jao. Sploh ne vem kaj bi rekel na tole. Nč, rezidentstvo odnest. V Sloveniji je varčevanje z donosom prepovedano. |
|
[milwal]
:: [crt]
::
:: neprijatelj slusa :)
:: "Poleg tega po 20 letih imetništva kapitala fizičnih oseb odsvojitev tega (torej tudi prodaja delnic) ne bo več neobdavčena. Celo na vsakih pet let se obdavčitev ne bo več zniževala. Torej - prodaja delnic oziroma ustvarjen dobiček iz prodaje bo obdavčen 25-odstotno, ne glede na to, ali jih boste imeli en dan ali 50 let."
:: http://www.finance.si/8838067/Razkrita-d...
Jao. Sploh ne vem kaj bi rekel na tole. Nč, rezidentstvo odnest. V Sloveniji je varčevanje z donosom prepovedano.
glede na to, da se v desetletju ni popolnoma nič spremenila miselnost glede kapitala in obdavčitev.. v naši državi, o tem skoraj nima smisla debatirat :)
zasledujejo le en cijl = kako do čim več prihodkov v najkrajšem možnem času.
Ker, da bi razmišljali v smeri kako do čim večje konkurenčnosti, kako do čim več tujih naložb ali naložb nasploh itd. je že pretežko :) |
|
Morda je vrtni škodljivec Bramor ugotovil, da slovensko gospodarstvo raste prehitro glede na napovedi Evrospke Komisije, in je pač sprejel ukrepe, da realnost prikroji zahtevani teoriji. |
|
Jaz sicer ne verjamem, da ena oseba lahko škoduje demokratični državi - ker ljudje si pač volijo in izvolijo. Ampak tale je pa res težek škodljivec in mislim da mu to uspeva. |
|
[milwal]
Morda je vrtni škodljivec Bramor ugotovil, da slovensko gospodarstvo raste prehitro glede na napovedi Evrospke Komisije, in je pač sprejel ukrepe, da realnost prikroji zahtevani teoriji.
kaksne grde misli. mramor si vendar prizadeva izravnati proracun, kar je evropski modni trend, jebo te neevropskog! |
|
Mogoče je MW postal evroskeptik:) |
|
[milwal]
Morda je vrtni škodljivec Bramor ugotovil, da ...
Slovenija moja zelenjava :-) |
|
mramor je žival,ki pod zemljo požre korenine in se čez čas začno vse rastline iz neznanega razloga propadat in se počasi dokončno posušijo. to smo slovenceljni, če bi bili v moto GP prvi 3-slovenceljni ne pa španci, bi bil Rossi prvak, ki bi se med sabo zrinili s ceste. |
|
Je kdo študiral novi predlog zakona glede priznanih stroškov vstopa in izstopa pri davku na dobiček? Jaz sem do sedaj zelo učinkovito uporabljal sedanjo zakonodajo, tako da do sedaj nisem plačal še nič davka iz dobička.
Na hitro, če pride še komu v korist (nekajkrat sem že to opisal, nič ne škodi, če še enkrat): uporabljam KD MM (0 vstopnih in izstopnih stroškov), ob vsakem vstopu in izstopu se obračuna 1% stroškov, ki se upoštevajo samo kot odbitek pri davku na dobiček (pogoj je, da je med izstopom in vstopom minilo več kot 30 dni). Primer: 10.000 EUR, recimo skupaj 10 vstopov in izstopov na leto, 1.000 EUR stroškov, ki se pobota z davkom na dobiček. Je imel kdo morda več kot 4.000 EUR dobička na leto? ;-) Tako imam neko rezervo 10.000 EUR, ki jo imam stalno na voljo, na drugi strani pa si znižujem (oz. izničujem) celoten davek. Upam, da še komu prav pride.
Tako upam, da vsaj glede teh stroškov ne bodo nič spremenili. :-) |
|
[karmen]
mramor je žival,ki pod zemljo požre korenine in se čez čas začno vse rastline iz neznanega razloga propadat in se počasi dokončno posušijo. to smo slovenceljni, če bi bili v moto GP prvi 3-slovenceljni ne pa španci, bi bil Rossi prvak, ki bi se med sabo zrinili s ceste.
Slovenija Slovencem Slovenija = S S S :-) |
|
upajmo, da vsaj glede tega, neprijatelj tokrat ne sluša. |
|
[Bruc]
Na hitro, če pride še komu v korist (nekajkrat sem že to opisal, nič ne škodi, če še enkrat): uporabljam KD MM (0 vstopnih in izstopnih stroškov), ob vsakem vstopu in izstopu se obračuna 1% stroškov, ki se upoštevajo samo kot odbitek pri davku na dobiček (pogoj je, da je med izstopom in vstopom minilo več kot 30 dni). Primer: 10.000 EUR, recimo skupaj 10 vstopov in izstopov na leto, 1.000 EUR stroškov, ki se pobota z davkom na dobiček. Je imel kdo morda več kot 4.000 EUR dobička na leto? ;-) Tako imam neko rezervo 10.000 EUR, ki jo imam stalno na voljo, na drugi strani pa si znižujem (oz. izničujem) celoten davek. Upam, da še komu prav pride.
Ta "igrica" se tudi meni zdi zanimiva in predvsem uporabna.
Ali morem paziti, da mine več kot 30 dni samo med izstopom in ponovnim vstopom? Se pravi sem lahko v skladu teoretično samo en dan oz. dva in mi že priznajo 2% stroškov, ki mi znižajo davek na dobiček?
Sprašujem, da ne bom kaj narobe naredil in potem ne bom upravičen do "bonusa" pri davku :).
* zadnji popravek: 06.12.15 04:10 |
|
Med transakcijami mora preteči več kot 30 dni, torej ti mora denar za dober mesec ležat na računu, preden ga nazaj vložiš.
Za tisto transakcijo, ki se opravi pred iztekom 30 dni, ti ne pripada odbitek stroškov. |
|
Praktično:
1. Vložim v MM tam je denar 30 dni, ga nakažem nazaj na moj TR in čez 2 dni ga nakažem ponovno v MM za 30 dni....
2. Vložim v MM tam je denar 2 dni, ga nakažem nazaj na moj TR in čez 30 dni ga nakažem ponovno v MM za 2 dni...
3. Vložim v MM tam je denar 30 dni, ga nakažem nazaj na moj TR in čez 30 dni ga nakažem ponovno v MM za 30 dni...
Katera varijanta je prava, da mi pripada odbitek stroškov? |
|
Tretja + vzemi si še kak dan lufta za vsak slučaj. |
|
Kolikor vem, je prva varianta čisto dovolj. Denar mora odležati v skladu 30 dni ali več, ne pa tudi na tvojem TRR. |
|
Ali lahko še kdo potrdi katera varianta je zdaj prava? Tretja je zagotovo, samo ali je tudi prva ok? |
|
še določitev normiranih stroškov:
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/99-c...
Tisti primeri mi niso glih najbolj jasni, ampak ja, velja 3 opcija.
Upam, da si razlagam pravilno in da nisem koga zavedel, ker do sedaj mi je ta sistem dobro služil. |
|
Bom kar opcijo 3 uporabil, ta bi morala zanesljivo delovati :). |
Seznam forumov > Zavarovanja > Kako varčujete za svojo pokojnino?