Forum
|
sveže ·
forumi ·
iskanje ·
shramba ·
sporočila ·
obveščanje ·
pravila & objave ·
vabila
Iskali ste objavo št. 64726... najdena v temi Davek od dobička 2008, ste prejeli odločbo?
Seznam forumov > Davki > Davek od dobička 2008, ste prejeli odločbo?
Davčne posledice različnih naložb, zakonodaja, prva pomoč (v mejah možnosti).
Iščem prvo neprebrano sporočilo v tej temi... najdeno na strani 1
Iskali ste objavo št. 64726... najdena na strani 1
|
Pozdravljeni,
zanima me, ali bi moral dobiti odločbo o davku iz kapitalskih dobičkov za leto 2008, tudi če nisem imel dobička, ali se ta pošilja samo tistim, ki morajo plačati davek. Sam namreč odločbe letos nisem dobil, je pa res da za leto 2008 nisem izkazoval dobička. Sem slišal, da bi moral odločbo v vsakem primeru dobiti in bi na njej pač pisalo, plačilo 0...
hvala za pomoč
Tomaž |
|
V vsakem primeru se dobi ja, tudi če nimaš dobička.
lp |
|
Bodo že poslali, jaz je tudi še nisem dobil. |
|
Od vzajemnih skladov sem dobil, od izvedenih ne še. |
|
[Bruc]
Od vzajemnih skladov sem dobil, od izvedenih ne še.
same here: dobil od papirjev in skladov, ne pa še od IFI. |
|
Jaz sem že dobila. Za plačat do začetka julija.
Čudi me, ker se tukaj niso nič zmotili, tako kot pri dohodnini. No, niti ni čudno, tukaj dobijo nekaj, tam pa so se motili samo v svojo korist. :( |
|
Tudi jaz jo še nisem dobil (po izračunu moram nekaj PLAČAT) |
|
[Tomaz26]
Sem slišal, da bi moral odločbo v vsakem primeru dobiti in bi na njej pač pisalo, plačilo 0...
Dober si slišal :)
Drugač pa če te že zanima :) ma država iz te postavke kar precej manjše prihodke glede na prejšnje leto, kot seveda tudi iz davka na dobiček podjetij...Pol pa mamo prvi, drugi, tretji, itd. rebalans proračuna :)
* zadnji popravek: 27.05.09 11:03 |
|
Se mi zdi ja hehe. Praviloma bi moral odlocbo dobiti v 30. dneh, tako da ne vem kaj zdaj mutijo. We`ll see :) |
|
Tudi jaz jo še čakam! Noro, potem ko bo treba na morje, bo pa prišla odločba!
|
|
[oliver]
Tudi jaz jo še čakam! Noro, potem ko bo treba na morje, bo pa prišla odločba!
Joj kako se vam mudi, če bi tako radi čimprej plačali, vam pošljem še mojo ko jo dobim :) (ško kasnije to bolje press) |
|
jaz sem že dobil. Moram plačat. ;) |
|
Moj foter je dobil danes odločbo, čeprav nima nič za plačat.. |
|
Jaz sem tudi dobil ta teden. |
|
Tolko o 30. dnevnem roku.... Sem mislo da so kaj bolj resni :)
|
|
Tudi jaz sem danes dobil oz. že včeraj. |
|
KO DOBIŠ ODLOČBO O PLAČILU LEPO PIŠE DATUM DO KATEREGA JE TREBA PLAČAT,PA NAJ BO TO PRED DOPUSTIM ALI KASNEJE.ŠE VEDNO PA JE BOLJE IMETI DOBIČEK IN PLAČAT ,ČE SE ŽE MORA,KOT IMET IZGUBO.LP |
|
[smilan]
KO DOBIŠ ODLOČBO O PLAČILU LEPO PIŠE DATUM DO KATEREGA JE TREBA PLAČAT,PA NAJ BO TO PRED DOPUSTIM ALI KASNEJE.ŠE VEDNO PA JE BOLJE IMETI DOBIČEK IN PLAČAT ,ČE SE ŽE MORA,KOT IMET IZGUBO.LP
"ČE SE ŽE MORA" :)) |
|
A ste sedaj že vsi prejeli odločbo, jaz je namreč še nisem?
V zakonu pa piše:
ODMERA DAVKA (ODLOČBA)
Na podlagi napovedi izda davčni organ odločbo o višini dohodnine od dobička iz kapitala v 30 dneh od dneva vložitve napovedi oziroma do 30. aprila tekočega leta za preteklo leto. Rok za plačilo davka je 30 dni od dneva vročitve odločbe.
thx |
|
Za VS že zdavnaj, za izvedene še ne. |
|
Jz tud nisem še nič dobil, ne za sklade ne za za izvedene inštrumente... |
|
Sem danes klical, so mi rekli, da dobim enkrat septembra. Očitno zakon za njih ne velja ;)
* zadnji popravek: 13.07.09 14:03 |
|
Srečnež, men je pa poštar kr osebno :) tišču zadevo v roke to soboto in to že drugič, saj sem na prvo vložil pritožbo, ki ji je davčna ugodila...
Zdaj ne vem edino a se pritožim še enkrat :) Ker številke so zdej v redu, obrazložtev je pa krneki: neki se omenja iekg in pa datum 2007, čeprav omenjenih delnic niti prej niti sedaj ni v moji odločbi...Verjetno gre za kak copy / paste ...od trapastega soseda :)
Aja še neki sem hotu vprašat:
A dobiš kaj nazaj, da se tok sekiraš, zakaj še ni? Btw. se zdaj začnejo sodne počitnice...
* zadnji popravek: 13.07.09 15:59 |
|
[Perse1]
Mogoče nekaj zanimivega za tiste ki še niste tega zasledili - baje bodo IFI bolj kot ne še naprej neobdavčni :-))
poglejte naslov: "Vlagatelj vs DURS = ENA proti ENA" na
http://www.risk.si/index.php?option=com_...
Hmm, kolikor je meni znano, ce kupis pa isti dan prodas se izguba ne prizna (pravilo 30+ dni med nakupom in prodajo; razen ce to pri IFIih ne velja).
Futurse, ki ponavadi imajo lep vzvod, pa ne vem, ce se upam drzati 30 dni... |
|
[whatever]
:: [Perse1]
:: Mogoče nekaj zanimivega za tiste ki še niste tega zasledili - baje bodo IFI bolj kot ne še naprej neobdavčni :-))
::
:: poglejte naslov: "Vlagatelj vs DURS = ENA proti ENA" na
:: http://www.risk.si/index.php?option=com_...
Hmm, kolikor je meni znano, ce kupis pa isti dan prodas se izguba ne prizna (pravilo 30+ dni med nakupom in prodajo; razen ce to pri IFIih ne velja).
Futurse, ki ponavadi imajo lep vzvod, pa ne vem, ce se upam drzati 30 dni...
A si sploh prebral kaj piše na linku? |
|
[MSTANK1]
Srečnež, men je pa poštar kr osebno :) tišču zadevo v roke to soboto in to že drugič, saj sem na prvo vložil pritožbo, ki ji je davčna ugodila...
Zdaj ne vem edino a se pritožim še enkrat :) Ker številke so zdej v redu, obrazložtev je pa krneki: neki se omenja iekg in pa datum 2007, čeprav omenjenih delnic niti prej niti sedaj ni v moji odločbi...Verjetno gre za kak copy / paste ...od trapastega soseda :)
Aja še neki sem hotu vprašat:
A dobiš kaj nazaj, da se tok sekiraš, zakaj še ni? Btw. se zdaj začnejo sodne počitnice...
Ne, plačat moram in to ne malo ;). Šlo se mi je pa bolj zato, da nebi enkrat dobil kazni, ker niso dobili. Sem oddal preko pošte. Pa rad imam pošlihtane zadeve in če v zakonu piše, da mora bit do 30.4 fd, sem se ustrašil, da so res kaj zgubili.
LP |
|
[Perse1]
:: [whatever]
:: :: [Perse1]
:: :: Mogoče nekaj zanimivega za tiste ki še niste tega zasledili - baje bodo IFI bolj kot ne še naprej neobdavčni :-))
:: ::
:: :: poglejte naslov: "Vlagatelj vs DURS = ENA proti ENA" na
:: :: http://www.risk.si/index.php?option=com_...
:: Hmm, kolikor je meni znano, ce kupis pa isti dan prodas se izguba ne prizna (pravilo 30+ dni med nakupom in prodajo; razen ce to pri IFIih ne velja).
:: Futurse, ki ponavadi imajo lep vzvod, pa ne vem, ce se upam drzati 30 dni...
A si sploh prebral kaj piše na linku?
Kaj mislis?
Seveda sem prebral (da ne govorim o tem, da sem sam pogruntal isto foro enkrat nov/dec lani), in avtor nikjer ne govori o 30 dnevih, ampak samo o nakupu in prodaji.
* zadnji popravek: 14.07.09 15:03 |
|
A ste že vsi dobili odločbo, jaz je še nisem. |
|
--to bi pa ze davno moral. zdaj ali ni prislo do davcne, npr da si oddal elektronsko in se je vmes "zgubilo", ali je kdo zalozil. opcija je da povprasas na davcno ali pa si tiho in cakas |
Seznam forumov > Davki > Davek od dobička 2008, ste prejeli odločbo?