Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 13:13
-0,65 %
11.699,28
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 07.08
-0,86 %
1.271,43
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Seznam forumov  >  Pregled novic  >  50% obdavčitev najemnin, dividend, obresti?

Prikazujem objavo s številko 143196 v temi 50% obdavčitev najemnin, dividend, obresti?

#143196 (odg: #143193 alno)  23.01.17 09:57  Osojnik

ej, veš da sem šel na google, kdo za vraga je zdanšek in deželak. in sedaj končno vem, kdo je zidanšek, še vedno pa ne vem, kdo naj bi bil deželak - ?! pa menda ni tista voznik dacie iz radia kandidiral na državnih volitvah? no, saj cerar ima res touarega in boljši smisel za humor. sploh ko se čudi npr. kako to, da je v JV sloveniji tako velika brezposelnost, revoz pa pri belem dnevu z reflektorji išče delavce, pa v sloveniji (ki je vložila 85.000.000 eur za to novo smešnico od avta) ne najde. bo treba v bosno po njih.

na volitvah ne bomo imeli super izbire nikoli. tako, kot je nimajo v nobeni državi na tem planetu. dejstvo je , da se v politiko rinejo tisti, ki se jim pač da riniti s komolci, imajo slonovo kožo, so nesramni, arogantni, jih drugi ljudje (ne preveč) brigajo. in najbolj debela laž je, da si ljudje želimo POŠTENIH politikov. ne, ljudje si želimo pravljic, kruha brez dela in iger brez konca.

če izhajamo, da so vsi isti oz. ostali vsi še slabši - potem imamo, kar imamo. predsednik vlade, ki klopota kot klopotec v vetru, večno drugega, ki je deset let nazaj obljubil minimalno 1000 eur pokojnine, in vzhajajočo zvezdo, ki kamorkoli stopi, pusti za sabo požgano zemljo, pa naj bo to prašičja farma, državno gozdno gospodarstvo, epski boj za teran, karkoli že. in ti trije odločajo o vsem v državi.

si predstavljaš, da bi v službi delal malo in slabo, ker da so na zavadu itak vsi enaki oz. še slabši od mene? saj šef tako in tako nima koga drugega izbrati - ?? ali npr. varal ženo, zanemarjal družino, jih pretepal, delal velike pizdarije, itd. saj so vsi ostali moški še slabši in me žena gotovo ne bo zapustila, nima izbire - ?? ali lahko ronaldo sedaj pol leta igra slabo, zabušava, ne trenira, se vede nešpotrno - saj on je vendar najboljši na svetu in real nima izbire - ?? merkator se včasih ni prav nič bal diskotne konkurence, kajti slovenski kupec je razvajen, in ne bo kupoval v teh beznicah, kajne? itd. itd.

težava volitev NISO (zgolj) slabe možnosti. to bo vedno tako. težava volitev s(m)o volilci, ki se nam ne da nič spremenit. ČE bi, vsaj enkrat za spremembo, odžagali vsaj eno od strank stalnic, bi se pa že nekja (zaenkrat malo, na dolgi rok pa veliko) spremenilo. kajti potem bi se karl, židan, novi obrazi, nenazadnje celo janša, pa le zavedli, da niso večni. da tudi v politiki prideš, odigraš, in greš. to je tisto, kar je (kvalitetna) razlika med zahodno in vzhodno evropo. tam se po enem ali dvema mandatoma zamenja kompletna garnitura. če se pa ne, potem pa sledi brexit, donald trump, ugibamo lahko kaj bo sledilo v nemčiji (menda ne celo AfD, ali pač).

jaz VEDNO na volitvah volim nekoga, ki ni v vladi. ne zato, da bo potem pa ta pošten in oh in sploh. ne, ne bo. verjetno bo obupen. in vendar, če bi tako ravnala neka kritična masa ljudi, bi vsaj redno letel določene garniture po vsakih volitvah na smetišče. in tudi tiste, ki bi preživele, bi se zavedle, da če bo vse enako, pa verjetno naslednje volitve ne bodo.

in še svetel primer, ker na koncu koncev, niso vsi isti (čeprav se bomo še vedno izgovarjali, da so) - bajuk je bil edini finančni minister, ki je za časa obstoja slovenije, ZNIŽAL davke. tako na plačo, kot vse ostalo, ker je vse ostalo obdavčil cedularno. in kljub temu izgubil volitve (ker volilci, vključno z mano takrat, cerkvene stranke pa že ne bomo volili) ter se (kako netipično slovensko) po porazu takoj in 100% umaknil iz politike.

tudi na zadnjih volitvah je NSi imela gospodarski program, in to dober, se fokusirala na gospodarstvo, ampak ne, medije (volilce) zanima zdrahe med ljudmilo in janezom, o gospodarstvu niti omembe.

v glavnem, ne se izgovarjat, da so vse izbire slabe. to je res, ampak nikoli ne bo dobre izbire na razpolago. dajmo pa izbrat nekoga, ki ni bil (nazadnje) v vladi. in spremembe bodo morale slediti. ker je sicer res, da če poskrbiš zase in za svojo družino, si naredil 99% možnega za državo, tista 1% je pa še, da greš na volitve in voliš nekoga, ki ni bil zadnja 4 leta v vladi. od tu naprej je pa skoraj vseeno, če je to janša, ljudmila, zidanšek, ali denis audić če hočeš. samo tiste zlobne levice te prosim da ne, ker verjemi mi, tudi zablojena slovenija s komedijanti v vladi je še vedno med 10% najbogatejših na svetu, če se bomo šli pa socializem, potem pa niti sekret papirja ne bo več (kot v venezueli).

Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>