Forum
| sveže · forumi · iskanje · shramba · sporočila · obveščanje · pravila & objave · vabilaSeznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - junij 2009
Posamične konkretne naložbe na svetovnih borzah - kaj uporabniki kupujemo in prodajamo, kaj si ogledujemo...
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 912 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | > | zadnja |
| ||
[roaddogg]Z vsem ostalim se strinjam, o temle zgoraj pa sem bral nedavno eno raziskavo o tem kako so insiderji in podjetja prejšnji dve leti zelo narobe kupovali/prodajali delnice (prodaja na dnu, kupovanje na vrhovih)... |
| ||
[cink]--vcerajsnji pregled :) (zadnja vrstica) http://denarnisupermarket.vzajemci.com/f... |
| ||
Ja tudi tole super (čeprav priznam da tegale včeraj nisem prebral :)), andrejcc, zadnje čase imaš res super preglede, odlično. |
| ||
[cink]To se ujema z ugotovitvami iz vedenjskih financ: there is no smart money! |
| ||
[andrejcc]Nagradno vprašanje je če je / bo zelo narobe :) tud to kar počnejo? nasledni dve leti... |
| ||
[alek]--lahko pa pomislis tudi na teorijo zarote. lastne delnice podjetja odkupujejo na vrhu, ker jih prodajajo insiderji (torej za svojo korist oskodujejo premozenja podjetja). zadnje rasti tecajev v 2007 in 2008 so bile v veliki meri posledica tudi tega (je bilo takrat kar govora o tem) in lahko velja tudi v obratni smeri |
| ||
[MSTANK1]--srecke kupujejo ali bodo dobitne ali ne pa bo čas pokazal. o vesoljnemu frančku v jutranjem pregledu pa nobene besede? ali je že res vsem (razen politikom, ki ga ne odstavijo ali zahtevajo njegove odstavitve) šel tako preko vseh meja, da ga nobene noce vec niti videti ne slisati. |
| ||
[alek]So samo smart menagerji :)- pri nas neke tud ne odstopijo :) ...ali kako se realen dobiček "državnih podjetij"(beri sedaj se jih "mora" reševati z denarjem davkoplačevalcev) prek fiktivnih cen :) prelije v dejanske privatne žepe... |
| ||
[andrejcc]Franček-piromanček? O politikih nimam nobenega (političnega :) mnenja... |
| ||
[MSTANK1]--ahh |
| ||
[andrejcc]Glede na vse stvari, ki bi jih tale finančni minister in tale vlada morala početi pa ne počne in kaj počne, pa ne bi smela početi, je tehle 9,6K in Isajlovič tako obrobna zadeva, da se mi s tem res ne da ukvarjati. |
| ||
--verjamem, saj znesek sploh ni bistven ampak energija in cas ki ju za tega cloveka namenja minister. no pa pustimo francka pri miru, mogoce bo pa zdaj ko je koncno zaposlil "pravega" svetovalca prisel s "pravimi" predlogi |
| ||
[MSTANK1]To že. Ni bil mišljen "wise money" (mafija). |
| ||
[andrejcc]Eno si zašpili :) http://www.glasbenik.net/akordi-besedila... |
| ||
--sem pricakoval dead kennedys :) al pa kaj drugega, npr http://www.youtube.com/watch?v=XioKF7GeJ... |
| ||
[andrejcc]Odkar je Obama in so dead kennedys :) out ... Drugač sem pa na tole plato pred desetletji :)špilal šah: http://www.youtube.com/watch?v=j5j7paV0I... Sam definitivno bi moral vršt gor LP-ejko...da je to pol to! |
| ||
Novi leveraged (200%) ETFs (Pro-shares): Long EET: Pac rim, ex-Japan XPP: China EZJ: Japan EFO: Europe Short EPV: Europe JPX: Pac rim, ex-Japan BZQ: Brazil SMK: Mexico |
| ||
Patience, patience |
| ||
[andrejcc]Dajmo ločiti med nakupovanjem indiderjev in odkupovanjem delnic podjetij nazaj (buyback); velika razlika; meni osebno precej več pomeni, da vidim insiderske nakupe (to delajo zase osebno) kot pa buyback, ki so nekakšno nadomestilo za dividende. Težko je pa razložiti, zakaj so indsiderske prodaje v zadnjih mesecih precej večje od nakupov, če smo res dosegli zgodovinsko dno. |
| ||
[7tom1ja]--a kdo to ne loci? |
| ||
[andrejcc]V zgornjem postu je bilo vse pometano v isti koš; Roaddogg je govoril samo o insiderskih nakupih, tvoj članek pa o buyback-ih in dilution-u. Sem pa prepričan, da tega ne ločijo vsi, ki berejo ta forum, tako, da ta post ne bo brezpredmeten. |
| ||
--malo kasneje http://denarnisupermarket.vzajemci.com/f...je bilo na daljse razlozeno :). nikoli pa ne skodi razbliniti dvome * zadnji popravek: 19.06.09 15:00 |
| ||
... Mogoče bi bilo bolje, da bi risali kanal od vrha 1929 |
| ||
[andrejcc]Tale post sem pa zgrešil oz. sploh še nisem prišel do njega; hvala * zadnji popravek: 19.06.09 15:04 |
| ||
[7tom1ja]--tako npr. (dve razlicici) ![]() |
| ||
Tako nekako :-)) |
| ||
VIX ima gap pri 28.5 |
| ||
Lepi dnevi za skalpiranje... |
| ||
Po eni strani v prejšnjih dneh SP ni navzdol prebil sma200, po drugi strani pa kot si napisal zapolnitev gapa na VIX in danes odboj od sma20...nekako se mi kaže, da smo današnji vrh že videli ob odprtju...ob ponovnem spustu vidim najprej "oviro" na 900 in potem na 880-885 območju... |
| ||
--ne bi se cudil, ce do 30.6 vidimo se kaksno cudno gibanje. potem pa so vse stave odprte |
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 912 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | > | zadnja |
Seznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - junij 2009
Pregled novic
21.3. | Katere valute so najbolj primerne za prodajo na kratko? |
21.3. | Kje se skriva naslednja kriza? |
21.3. | Kako je to mogoče? Podjetja ne plačujejo prispevkov, posledic pa ni? |
21.3. | Slaba banka nad tiskarskega barona |
21.3. | Kako bo zaprtje obalne ceste vplivalo na cene nepremičnin |
21.3. | Dobavitelji o Agrokorjevih težavah |
21.3. | Bančniki bodo pozorni tudi na pretirano zapravljanje |
14.3. | Slovenska napoved zaposlovanja najboljša v Evropi in tretja na svetu |
14.3. | Kaj sploh pomeni izraz Evropa več hitrosti |
14.3. | Družbeno odgovorno do višjih donosov |
Moj portfelj - potrebna registracija
Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?
- Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
- Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

Povejte svoje mnenje
Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?