Forum
| sveže · forumi · iskanje · shramba · sporočila · obveščanje · pravila & objave · vabilaSeznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - oktober 2009
Posamične konkretne naložbe na svetovnih borzah - kaj uporabniki kupujemo in prodajamo, kaj si ogledujemo...
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 1.322 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | > | zadnja |
| ||
Dedek R. time tečaje lahko spremljaš tudi na www.godmode-trader.de |
| ||
HPI m/m -0.3% napoved je bla +0,3% Neki švoh kaže tole za housing bottom.. |
| ||
Ne more bit bottom, če gre gor ;-) (zaprl short DAX - že opoldne). * zadnji popravek: 22.10.09 17:25 |
| ||
Fantje potegnite črto na S&P 500 med 11.10.2007, 20.5.2008 in 21.10.2009! |
| ||
[uncle]še mal mormo jet gor, ne? pa saj o tem smo že govoril, men se zdi da je 1124 |
| ||
Meni pri zlo natančnem risanju pride 1110. 50% fibo padca pa 1119...mah, par pik gor ali dol...letos medo ne bo imel zimskega spanja! |
| ||
[zappa1]Hvala, Zappa1 sem si dal na listo, za prebrati. |
| ||
[uncle]Si 100% ? A ni ponavadi ravno obratno kot pričakuješ (oprosti ne mislim ravno tebe ampak, saj veš vedno so presenečenja) |
| ||
[uncle]Out stop loss ves FAZ...sem v manjši poziciji FASa, zgleda da je volja, da zapolnimo gap od vceraj. |
| ||
[uncle]Keš od POMO avkcije. Še predzadnje (še 3 mrd so jim ostale za pumpanje). + šort skviz zgleda. Dobro koordinirana akcija (tudi sesuvanje USD), začeta točno ob 13h. Avkcija je bila danes, kolkr vem. Od delnic grejo zmeraj direkt na finance. Če zdej pomislim, malo pred tem so se sesuli trejderski forumi (disqus). Jebemu no. * zadnji popravek: 22.10.09 20:33 |
| ||
Jaz sem se malo založil s šorti če bo spet kakšna razprodaja |
| ||
[kobos]Ne zgleda najboljš |
| ||
pomoje zgleda kr ok za short. SL tik nad vcerajsnjim high-em (SPX). * zadnji popravek: 22.10.09 21:37 |
| ||
Včeraj sem vprašal ali je primerno biti v 3x vzvodenih skladih kot je FAZ ali FAS. Po tem članku očitno ni dobro, saj v primeru gibanja enkrat gor enkrat dol vedno zgubljaš vrednost. http://www.minyanville.com/articles/opti... Najbrž poznate to finto, saj mislim da piše v prospektih teh 3x skladov. Hitri skoki jim tudi ne gredo od rok. Lepo počasno gibanja v eno smer pa jim paše, in študiram, če bi počasen bear na primer lahko skompenziral izgubo ob skakanju malo gor malo dol :) Še kakšna dodatna ideja? |
| ||
Zato so pa vsi Short in redko kdo long na FAS/FAZ lp |
| ||
Ja..zakon so čimmanjši dnevni premiki in čimdaljše obdobje - poglej npr gibanje RIFINa in FASa od marca naprej. Dolgoročno mencanje "na mestu" pa pomeni počasno padanje obeh... Bile je že debata da bi oba pošortal za enako vrednost in lepo čakal da padata. btw, sem out iz FASa in vstop v rahle shorte |
| ||
Za vsak slučaj prečitaj še to ;) http://www.etf-corner.com/markets/2009/1... |
| ||
[vilijem]--omenjeni skladi so v osnovi namenjeni za dnevno trgovanje (to zadnje case se posebej vsi poudarjajo in pise tudi v prospektih omenjenih skladov). kakrsnokoli daljse drzanje je lahko razocaranje. kot pravijo drugi pa ce ze drzis je vsekakor bolj smiselno shortat |
| ||
UK Prelim GDP -0.4%, expected 0.2% |
| ||
Informacija iz gospodarstva: ponudba je spet začela presegati povpraševanje, bitka za prodajo se spet povečuje - področje jekla, železa,... |
| ||
[Bruc]A ni poanta recesije da je veliko več ponudbe kot pa povprasevanja? |
| ||
Trenutno je poanta v temu, da nihče več ne kupuje. |
| ||
Sem pa mislu, da je trenutna poanta v "green Shootsih" :)) Bank of England Is More Likely to Expand Bond Purchases After Slump in GDP http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=2... Pa tok so gobcal da je recesije konc... * zadnji popravek: 23.10.09 14:35 |
| ||
[deaisto]saj. WWWWWWWWWWWWWW.... |
| ||
Sam danes je pa razburljivo. Imam šort in pute na AMZN in sem že fajn v minusu. Noro. |
| ||
Ne vem, ampak glede na to, da je AMZN na all time high, zna bit to še dober long short. |
| ||
[Bruc]Nič bat, sem še mal putov nakupil - tokrat špekulativnih front month OTM. |
| ||
Sol šorta 1750 pogodb na 1084 |
| ||
[zappa1]Jaz mu dam prav :) Imamo lower lows in lower highs celo pot danes. * zadnji popravek: 23.10.09 17:13 |
| ||
Zadnje par mesecev raztura do konca.. |
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 1.322 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | > | zadnja |
Seznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - oktober 2009
Pregled novic
21.3. | Katere valute so najbolj primerne za prodajo na kratko? |
21.3. | Kje se skriva naslednja kriza? |
21.3. | Kako je to mogoče? Podjetja ne plačujejo prispevkov, posledic pa ni? |
21.3. | Slaba banka nad tiskarskega barona |
21.3. | Kako bo zaprtje obalne ceste vplivalo na cene nepremičnin |
21.3. | Dobavitelji o Agrokorjevih težavah |
21.3. | Bančniki bodo pozorni tudi na pretirano zapravljanje |
14.3. | Slovenska napoved zaposlovanja najboljša v Evropi in tretja na svetu |
14.3. | Kaj sploh pomeni izraz Evropa več hitrosti |
14.3. | Družbeno odgovorno do višjih donosov |
Moj portfelj - potrebna registracija
Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?
- Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
- Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

Povejte svoje mnenje
Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?