Forum
| sveže · forumi · iskanje · shramba · sporočila · obveščanje · pravila & objave · vabilaSeznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - november 2009
Posamične konkretne naložbe na svetovnih borzah - kaj uporabniki kupujemo in prodajamo, kaj si ogledujemo...
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 1.002 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | > | zadnja |
| ||
A ono od včerej si drzal do danes? Sem mislil da imaš za daytrade. Tom, kaj se s tabo dogaja hehe...da se ukvarjaš z nekimi long instrumenti...da mi tak kaliber kot ti obupuje mi je zelo bearish znamenje :) Evo, današnji gap je zafilan...financarji pa lepo pešajo..vsak dan bolj. |
| ||
Short DAX - unleveraged (kaj jest vem kterič že...) :) * zadnji popravek: 24.11.09 16:54 |
| ||
[uncle]nek skorbut al rahitis al driska, neki se jim dogaja. jst mam, če je potrebno kar hedge: long UPRO in FAZ, pa se kar super obnese ob teh shiranih financarjih. :) |
| ||
[uncle]Nad 1120 me ne boš več videl v longih. |
| ||
[7tom1ja]Sej ne bomo prlezli do tam. Ajde, je možno. S kakim blesavim pumpanjem futuresov v petek. |
| ||
Eh zakaj pa ne.. sej trg itak takele novičke interpretira kot "green shoots" FDIC Fund Falls into The Red, Bair Urges Lending http://www.cnbc.com/id/34128012 Only sky is the limit! (samo što nije...) Do 1120 je pa itak samo še 2% tko da me mal živcira kaj hudiča TOOOLK dolg traja izlet do tja.. * zadnji popravek: 24.11.09 18:25 |
| ||
Malo se spomni kaj se dogaja na "no volume" dneve. Že jutri popoldne bo volumen močno upadel, v petek pa bo Wall Street prazen. |
| ||
[roaddogg]1120 praktično vsi čakamo. Kar je zelo povedno. Če pogledaš grafe, kako stojijo stvari (pri zgornjih trendlinijah neki patetično poskušajo)... News pa don't matter. Pa AD ratio? Pa gor volumen ob rdečih dnevih? Pa na splošno vedno bolj nikakav volumen v povezavi s prejšnjim faktom? |
| ||
[7tom1ja]Sej, edino to. Prodajalcev ta teden ne bo lih na pretek - in to ve tudi PPT. V petek lahko nagravžno spumpajo futurse. Sem pa šort kokr gre pri 1120 tudi sam ;) |
| ||
Pažnja, pažnja. Tale dnevni trikotnik je pa že zrel za šus. Gor al pa dol. |
| ||
[gsavli]lol, kar je seveda opazil tudi PPT (ok, teorije zarote, hehe) in takoj probal malo zjebat USD, da bi šlo v pravo smer. Malo teorije zarote... |
| ||
[gsavli]eh kurc ni šlo delč. No, sej ga še ni konc. * zadnji popravek: 24.11.09 19:24 |
| ||
Da prilijem malo olja na teorije zatore.. To soboto sem na Bloombergu gledal en prispevek ,kjer so imeji javno debato z naslovom "covering the crisis" in sem izvedel, da je v Q3 imel Goldman Sachs SAMO 3 DNEVE izgub pri trgovanju na borzah, vse ostale dni je dosegal dobiček... Pa koga tle nategujejo?!? |
| ||
[roaddogg]Če pogledam na svoj račun, bi rekel, da vem ;) |
| ||
[roaddogg]A daš link ? |
| ||
Hmmm. A mate tudi vi nekaj z margini? Meni danes ne pusti več trgovat. So me obvestili iz IB o nekih novih pravilih FINRA-e (npr. če kupiš 3x ETF, moraš imeti 300% margin zgleda po novem). A kdo ve kaj več o tem? Danes obveščen in danes že skenslan, profesionalno so to nardili, ni kej. Drugače pa še en ukrep, da je težje potopit tale market. na koncu bodo prepovedali šortanje in ukinili reverse ETFe in put opcije. * zadnji popravek: 24.11.09 21:00 |
| ||
A mogoče kdo ve, kje se sedaj na Bloombergovi spletni strani da poiskat filmčke.. Zgleda da so stran nekaj prenavljali in sploh ne najdem več filmčkov :( |
| ||
[7tom1ja] A daš link ?Zaenkrat sem največ tole najdu.. (žal ne najdem celote v enem kosu).. Na Bloombergu se pa očitno ne da več filmčkov iskat al pa samo jz ne znam :) http://www.youtube.com/watch?v=12U26sI1M... |
| ||
[gsavli]Uf, uf. ne vem, katere brokerje imate in kako je pri vas, ampak tole zgleda kot konec trejdanja z leveraged ETFi. In ker mislim, da nova pravila veljajo za vse, to pomeni, da tudi manjšo volatilnost na marketu. En primer izračuna kaže, da ima nekdo z 100.000 na računu dnevni buying power za 3x ETF reci in piši 6.665! Game over tule. * zadnji popravek: 24.11.09 21:40 |
| ||
Hm, ne vem meni vse dela enako kot doslej |
| ||
hvala |
| ||
[7tom1ja]mene so blokirali, ne morem trgovat, dokler ne eliminiram pozicije v QIDu, ki je čez ta mali margin, ki ga po novem imam za levereaged ETFje. Sicer pa nova pravila začnejo veljati s 1. 12. in če takrat še držiš čez margin, ti pri IBju kar oni likvidirajo pozicijo. Katere brokerje imate in ali je res vse ok in imate margin normalen, kot doslej za levreaged ETFe in opcije nanje? |
| ||
Na žalost je tole samo 5 minutni izsek (ampak vsaj tega deca kaže, ki je povedal večino pametnega) Celoten prispevek je baje tukaj ampak meni ga noče odpret.. http://www.vanityfair.com/business/featu... |
| ||
[gsavli]Aja z marginom, pa nisem probal; ga ne uporabljam; |
| ||
[7tom1ja]Ne vem, če si razumel, kaj sporočajo. Potreben margin pri nakupu lev ETFa se izračuna po nekih formulah, tako da npr. če imaš 100.000 USD na računu, lahko daytrejdaš za 6600 USD tega ETFa. |
| ||
Aha, to velja potem samo za daytrading ? |
| ||
[7tom1ja]Za daytrejding je tak primer izračuna, sicer pa je za long 2x ETF maintnance requirement 50%, za short 3xETF pa 90%. |
| ||
Mater, bolj ko berem, manj kapiram. Če ve kdo kaj več o tem... |
| ||
Ameriška vlada pa noče razkriti koliko hipotek je po njihovem reprogramu ponovno šlo v default :) Citigroup je vsaj nekaj pokazal.. http://www.cnbc.com/id/34134585 |
| ||
Almost 25% Of Homes Are Underwater http://www.dailyfinance.com/2009/11/24/n... * zadnji popravek: 25.11.09 04:07 |
Nova objava v tej temi | Nova tema v forumu |
vseh objav v tej temi: 1.002 stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | > | zadnja |
Seznam forumov > Borza - svetovni trgi > Nakupi in prodaje - november 2009
Pregled novic
21.3. | Katere valute so najbolj primerne za prodajo na kratko? |
21.3. | Kje se skriva naslednja kriza? |
21.3. | Kako je to mogoče? Podjetja ne plačujejo prispevkov, posledic pa ni? |
21.3. | Slaba banka nad tiskarskega barona |
21.3. | Kako bo zaprtje obalne ceste vplivalo na cene nepremičnin |
21.3. | Dobavitelji o Agrokorjevih težavah |
21.3. | Bančniki bodo pozorni tudi na pretirano zapravljanje |
14.3. | Slovenska napoved zaposlovanja najboljša v Evropi in tretja na svetu |
14.3. | Kaj sploh pomeni izraz Evropa več hitrosti |
14.3. | Družbeno odgovorno do višjih donosov |
Moj portfelj - potrebna registracija
Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?
- Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
- Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

Povejte svoje mnenje
Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?