Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 01:09
0,43 %
9.427,16
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 29.05
-1,77 %
1.219,76
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Seznam forumov  >  Pregled novic  >  Pregled novic - 03.01.13

Ta tema se nanaša na Pregled novic 03.01.13

Iščem prvo neprebrano sporočilo v tej temi... najdeno na strani 1

Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 11
#114736  03.01.13 15:24  JCDodgovori / citiraj  |  shramba  

>Delovna mesta uničuje slab management, ne pa tehnologija in roboti

Lepo napisano. Sicer pa eno krajše predavanje, ki ga je večina od vas že slišala in ga ga poučujejo tudi na ekonomskih šolah, govori pa o robotizaciji in večanju produktivnosti.

Strojno delo že praktično stoletja izpodriva ročno delo, v zadnjem času pa tudi intelektualno delo? In kam so se preselila delovna mesta? V storitve, v procese, ki se jih (še) ne da avtomatizirati, v luksuzne izdelke, ki so luksuzni, ker so ročno izdelani, turizem, šovbiznis in zabavo vseh vrst in oblik, npr. videoigre.

In to "izpodrivanje" se lahko dogaja še zelo dolgo. Paziti moramo samo, da vmes ne stopi država ter pretirano obdavči lastnike robotiziranih procesov, "ker se ostali sami ne bodo znašli in jim je treba pomagat".

Fora je, da se bodo znašli, kot so se še vedno. Važno je pa, da lastnikom robotiziranih procesov po obdavčitvi sploh še kaj ostane, zato da jih potem ostali obrijejo pri storitvah. Skratka, tukaj nastane problem, če se država preveč povampiri. Očitno pa je problem tudi, če se povampirijo managerji.
#114746 (odg: #114736 JCD)  03.01.13 17:41  vilijemodgovori / citiraj  |  shramba  

Po eni strani je clovesko, da noce skoraj nobeden delat za prezivetje, konec koncev bi morali vsi stremeti k temu, da se za prezivetje avtomatizira, in da zato delajo stroji, roboti, ki se ne utrudijo, ljudje pa da ne gledajo v zrak, garantiram da po enem casu postanejo kreativni in bodo delali za javno dobro ali pa za njihovo dobro pocutje. Delo za zdravje.

Ne pa tako kot imamo zdaj, ko se z ljudmi dela kot z stroji.

Pot se je trnova, dokler se ne uvede odlocna sprememba, npr. standardni prihodek, nato pa lahko delamo kar zelimo. Ljudje morajo tudi to sprejeti, a vem da je tezko, ko barabe, ki imajo moc in bi lahko spreminjale svet na bolje, delajo pa razlike, a kdor si jamo koplje sam vanjo pade, to kar imamo sedaj je navidezen svet, kjer se tistemu ki ima denar vsi nasmehajo v resnici pa ga prezirajo, in vse ostale socialne bedarije :)

Kmalu bo cas, ko boste tudi vi sedeli na toplem, in boste studirali kaj bi tisti dan poceli, ker bo vse ostalo naredila avtomatika (v bistvu smo ze eni tam) verjamem pa da se bodo eni pocutili kot da bodo umrli, ker ne bodo znali doumeti kaksna sreca jih bo doletela.

Denar izgine, roboti in avtomatika delajo, ljudje delajo kar zelijo, seveda moralno kar sprejema druzba. Pametno ravnanje z zemljo, zrakom, vodo, surovino, in na zemlji bo raj, pa dokler 'prasicev pri koritu' ne izkoreninijo ljudje bo se malo za potrpet :)

* zadnji popravek: 03.01.13 17:41
#114756 (odg: #114736 JCD)  03.01.13 21:09  Odzinodgovori / citiraj  |  shramba  

Meni pa ni problem sprejeti, da nekaterih ljudi (z davki) ne pustim umreti, ker mi ne znajo ponuditi nečesa, kar bi me zanimalo.
#114771 (odg: #114736 JCD)  04.01.13 09:52  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  
[JCD]

>Delovna mesta uničuje slab management, ne pa tehnologija in robotiLepo napisano. Sicer pa eno krajše predavanje, ki ga je večina od vas že slišala in ga ga poučujejo tudi na ekonomskih šolah, govori pa o robotizaciji in večanju produktivnosti.
Jaaaa, debata!!!!

Strojno delo že praktično stoletja izpodriva ročno delo, v zadnjem času pa tudi intelektualno delo? In kam so se preselila delovna mesta? V storitve, v procese, ki se jih (še) ne da avtomatizirati, v luksuzne izdelke, ki so luksuzni, ker so ročno izdelani, turizem, šovbiznis in zabavo vseh vrst in oblik, npr. videoigre.In to "izpodrivanje" se lahko dogaja še zelo dolgo. Paziti moramo samo, da vmes ne stopi država ter pretirano obdavči lastnike robotiziranih procesov, "ker se ostali sami ne bodo znašli in jim je treba pomagat".Fora je, da se bodo znašli, kot so se še vedno. Važno je pa, da lastnikom robotiziranih procesov po obdavčitvi sploh še kaj ostane, zato da jih potem ostali obrijejo pri storitvah. Skratka, tukaj nastane problem, če se država preveč povampiri. Očitno pa je problem tudi, če se povampirijo managerji.
To je tu vprašanje. Kaj storiti z davki, in kaj storiti s tistimi, ki se bolj slabo znajdejo.

Definitivno ne bo šlo čez to, da večina folka životari, lastnik (robotiziranih) prizvajalnih sredstev pa je kralj sveta. Najbrž to niti ni realna nevarnost. V politični enoti bo vedno neka korekcija - in če je robotizacija visoka, bo pač toliko več ljudi, ki bodo čisto zares zaračunali to, da ti peljejo psa na sprehod in podobno.

Če gre tehnologija gor, bo standard celote po nujnosti šel gor - realni standard življenja seveda. Ljudje bodo živeli dlje, in za njih bo več stvari naredil stroj - in njim ne bo treba. Ker če bi slučajno realni standard množice padal, bi imeli takoj revolucijo.

In vsak raje plača davke, kot pa ima revolucijo :-)))

Vprašanje pa je, ali bo šla razslojenost gor ali dol. Komot lahko gre gor - lastnik proizvajalnih (robotskih) sredstev bo morda še desetkrat bolj bogat od današnjega - medtem ko bo globalizacija standard sprehajalcev psov držala na minimumu.

Komot pa lahko gre razslojenost tudi dol. Robotizacija bo prinesla nižanje cene robota. Ljudje bodo imeli še več časa za ukvarjanje s političnimi stvarmi - in demokracija bo pač lahko delovala samo tako, da bo denar prerazdeljevala.

Ogromno stvari bo ostalo, in nastalo, ki se jih ne da robotizirati. Naj vam recimo robot menja pipo v kopalnici. Naj dizajnira nov vzorec ploščic, ali nov pulover, ali nov iphone. Naj ima čudovite c košarice, ko vam prinese pivo.

Robotizacije se ni za bati.
#114776 (odg: #114756 Odzin)  04.01.13 10:11  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

Ko sem dal link na ta tekst sem ga celega prebral pa še pol enih 15 minut razmišljal poleg, kar je ful rekord :-)))

Namely - avtor problematizira to, da firma z doseženimi dobički odkupuje lastne delnice.

Vprašanje; ali je to res obsojanja vredno? Ali nima lastnik firme pravice, da dela z njo, kar hoče? Ali je lastnik firme skupnosti dolžan kaj več, kot upoštevati zakone? Če on oceni, da se širitve in vlaganja ne splačajo, je njegova pravica, da dobičke poje na davčno najbolj optimalen način.

Tukaj seveda je problem, da menedžment to dela predvsem zato, da bolje proda delnice, s katerimi je bil plačan... ampak nasploh pa je tako početje najbrž avtonomija lastnikov delnic - lastnikov podjetja.

Na škodi je seveda "država" - ki ima hasek od tega, če uspešnež več dobičkov razdeli med druge - recimo tako, da jih zaposli - in če uspešnež plača več davkov od dobička (in ostane uspešnež in ostane v državi, hehe). Ampak zdaj že lezem v socializem, ker uspešnež bo dobičke porabil tudi sam, in ZDA so prav zato ZDA, ker uspešneže pustijo pri miru in jih ne zakoljejo z davki.

Morda je rešitev taka, da država z enako mero obdavči dobiček iz donosa kapitala (dobiček podjetij) in dobiček iz rasti kapitala (dobiček od razlike v nakupu in prodaji delnic).

Da se daje odpustke za vlaganje v raziskave in zaposlovanje, je pomoje neumnost, ker potem se to dela na nesmiselen način in se išče luknje v davčni zakonodaji. Država bi morala čimbolj izenačiti različne obdavčitve. Gotovo pa morajo na podlagi te krize sprejeti zakonodajo, ki bo management ustrezno držala na vajetih razpršenih lastnikov delnic. Kaj več bi pomoje bilo preveč.
#114786 (odg: #114746 vilijem)  04.01.13 14:12  cicibanodgovori / citiraj  |  shramba  
[vilijem]

Po eni strani je clovesko, da noce skoraj nobeden delat za prezivetje, konec koncev bi morali vsi stremeti k temu, da se za prezivetje avtomatizira, in da zato delajo stroji, roboti, ki se ne utrudijo, ljudje pa da ne gledajo v zrak, garantiram da po enem casu postanejo kreativni in bodo delali za javno dobro ali pa za njihovo dobro pocutje. Delo za zdravje.

Ne pa tako kot imamo zdaj, ko se z ljudmi dela kot z stroji.

Pot se je trnova, dokler se ne uvede odlocna sprememba, npr. standardni prihodek, nato pa lahko delamo kar zelimo. Ljudje morajo tudi to sprejeti, a vem da je tezko, ko barabe, ki imajo moc in bi lahko spreminjale svet na bolje, delajo pa razlike, a kdor si jamo koplje sam vanjo pade, to kar imamo sedaj je navidezen svet, kjer se tistemu ki ima denar vsi nasmehajo v resnici pa ga prezirajo, in vse ostale socialne bedarije :)Kmalu bo cas, ko boste tudi vi sedeli na toplem, in boste studirali kaj bi tisti dan poceli, ker bo vse ostalo naredila avtomatika (v bistvu smo ze eni tam) verjamem pa da se bodo eni pocutili kot da bodo umrli, ker ne bodo znali doumeti kaksna sreca jih bo doletela.Denar izgine, roboti in avtomatika delajo, ljudje delajo kar zelijo, seveda moralno kar sprejema druzba. Pametno ravnanje z zemljo, zrakom, vodo, surovino, in na zemlji bo raj, pa dokler 'prasicev pri koritu' ne izkoreninijo ljudje bo se malo za potrpet :)
Zeitgeist
#114791 (odg: #114771 milwal)  04.01.13 14:36  JCDodgovori / citiraj  |  shramba  

>Robotizacije se ni za bati.

Točno tako. Zdaj pa kobajagi nobelovcu Krugmanu razložite, da je v svojem sestavku, ki ste ga pred časom objavili (tole: http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/12...padel na finto, ki jo mora sicer poznati vsakdo, ki je doštudiral ekonomijo. Če prav vem, je zadeva opisana celo v Keynesovih učbenikih, ki jih Krugman skoraj po božje časti!

What a moron.
#114796 (odg: #114786 ciciban)  04.01.13 14:59  crt (admin) (DS) odgovori / citiraj  |  shramba  
[ciciban]

Zeitgeist
diamond age

(vendar pazi na equity lords)
#114811 (odg: #114791 JCD)  04.01.13 19:39  milwal (admin) odgovori / citiraj  |  shramba  

edini pravi liberalci na tem svetu so cigoti :-)

Nimajo države, se pa v vsaki prilagodijo na nacionalne zablode in jih s pridom uporabijo:

Projekt socialno podjetništvo in EU sredstva: romska gostilna v mariboru.

http://tvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slov...

Carji. Skoraj me je stisnilo od smeha.
#114816 (odg: #114811 milwal)  04.01.13 21:12  JCDodgovori / citiraj  |  shramba  

Hvala bogu, da se znajdejo. Precej lažje gledam take, ki znajo EU sredstva zaugat (mekdo jih mora tako ali tako, ali pa bodo šla v nič), kot pa da je na sociali. Četudi bo morda po koncu zastonj denarja tudi konec socialnega podjetja :-) Morda pa ne? Upam, da jim bo ratalo. Pa da jih sanitarna inšpekcija ne bo preveč na trdo prijemala ^_^
#115041 (odg: #114796 crt)  13.01.13 11:55  cicibanodgovori / citiraj  |  shramba  
[crt]

:: [ciciban]

:: Zeitgeistdiamond age

(vendar pazi na equity lords)
venus project?
Nova objava v tej temi  |  Nova tema v forumu
vseh objav v tej temi: 11

Seznam forumov  >  Pregled novic  >  Pregled novic - 03.01.13

Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>