Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 21:51
2,92 %
9.296,00
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 15:51
0,97 %
1.247,14
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Forum

 |  sveže  ·  forumi  ·  iskanje  ·  shramba  ·  sporočila  ·  obveščanje  ·  pravila & objave  ·  vabila

Iskali ste uporabnika z imenom 'bostjankle' ... OK

Uporabniško imebostjankle
Posebne lastnosti-
Email(skrit)  pošlji zasebno sporočilo uporabniku
Datum registracije..
Vidna sporočila v forumuvseh: 36, prvo: 07.09.09 11:06, zadnje: 18.10.10 11:48

  stran:  prva | < | 1 | 2

#93447  14.10.10 10:18  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

damjanpavl jaz te želim okrcati v tem delu ko si napisal, da zlato ne pozna inflacije. To ni res, to je samo reklamna propaganda. Vse kar se trži borzno je na osnovi ponudbe in povpraševanja in to nima nič veze z inflacijo. Je pa res, da je zlato imelo od leta 1990 postopno rast in to malo vecjo od inflacije. Sedaj pridobiva nenormalno na vrednosti in to ni normalno. Nogometno to pomeni, da je vratar najboljši strelec ekipe!!! To ne more biti dolgo tako, oz. pomeni, da je z portfeljem oz. ekipo nekaj narobe. Tudi indeksacija, ki jo podajajo naložbenim življenskim policam ni protiinflacijsko saj samo stranka plačuje višjo premijo. To pomeni, da stranka sklene polico za 50eur mesečno plačevala pa bi v povprečju 60eur in bi rekli, da je teh 10eur indeksacija. V resnici pa ima stranka polico za 60eur mesečno vendar je to prekrito. Edina naložba, ki jo jaz vidim, da ne pozna inflacije so zaprti skladi v stvarne vrednosti, ki pa se v Sloveniji ne tržijo razen nemške družbe Konig&Cie. To pomeni, da naložba samo po sebi sproža inflacijo. toliko o moji razlagi o inflaciji po zdravi kmečki logiki.
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


#93451  14.10.10 12:35  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

damjanpavl

Za vsako stvar lahko damo primerjavo. Ta primerjava z vlakom ni primerljiva na takšen način. Pošteno je, da se vlagateljem da realna in ne prodajalna primerjava. Ja pravmogoče je, da se bo kakšno od mojih mnenj izkazalo za nepravilno. Jaz sem želel le povedati zakaj so naložbe v zlato prepozne. Jaz nisem zastopnik zato mene provizije ne zanimajo ampak dobiček,ki ga lahko pričakujemo. To pa mi je logično, da ne bo noben zastopnik delal zastonj in da je to potrebno plačati. Vse kar se kupuje preko borze je borzna cena. To pomeni, da je veliko vlagateljev verjame v zlato zato cena rase. Pride tudi čas ko pa je večina vlagateljev mišljenja, da je cena prenapihnjena oz. vidijo v drugih naložbah boljši donos. Takrat pride do poka balona. Kar pomeni, da se denar izseli in je manj potencialnih vlagateljev in tudi nihče noče kupiti, kar je posledično velik padec vrednosti. V Sloveniji je bilo veliko ( in še jih je )da verjamejo v krkino delnico. Tudi vidimo, da v letu in pol ni pridobila ničesar. Moje mnenje kar se tiče zlata je, da je potrebno vnovčiti dobiček tisti, ki so ga dosegli. To nogometno pomeni, da če je nekdo v 100%priložnosti za gol ga more dati in ne iskati podaje do drugih soigralcev, pa čeprav je golman v 100% priložnosti. Nikoli se ne ve kako dolgo se bo moralo čakati do druge priložnosti. To velja za vse, kar se prodaja borzno. Tudi dejstvo, da nemški upravljalci dajejo v portfelj max2% zlata pove svoje
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


#93465  15.10.10 16:39  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

derdejan:

Napisal sem, da bo zlato tako dolgo držalo ceno dokler bo dolar izgubljal proti euru. To da pa euro in dolar zgubljata na vrednosti pa je čisto normalno, saj si iz ekonomskega vidika ne predstavljam kako bi gospodarstvo laufalo v deflaciji. Res pa je, da inflacija večja kot 2% ni dobra. To pa še ne pomeni, da bo denar brezpredmeten. Če si predstavljaš, do bo zlato kar na enkrat postalo plačilno sredstvo se zelo motiš. Podobno je bilo z vrednostnimi papirji ( delnicami )v času borzne evforije. To pomeni,da zlato kupujeje evforično, kar bo kmalu občutna korekcija. To še je en vzrok zakaj prodati zlato. To je zelo dobro, če si kupil zlato po 500eur, samo jaz ti tega ne verjamem. Če ne boš sedaj prodal ti je to čisti pohlep po denarju,ki se ponavadi konča kot se je borzni zlom. Napisal si tudi, da špekulativne naložbe niso zate, kaj misliš, da zlato ni špekulativna naložba!? To kar pa še nisi ugotovil pa je, da je slovenski trg špekulativno, sama ena velika štala. Interes je samo njihova provizija.

Za ohranjanje vrednosti svojega premoženja in normalni donos kupuj zaprte sklade stvarnih vrednost!!!
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


#93471  16.10.10 19:11  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

Aljoša mi lahko podrobneje napišeš, kaj si hotel s tem povedati (klik).
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


#93479  17.10.10 12:15  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

Aljoša to se pa zelo z teboj strinjam. Jaz ocenjujem, da je možnosti dodatne rasti zlata okrog 15%, za povratek v ledeno dobo pa kakih 85%. Sedaj še ni neki problem prodati, nastane pa lahko hitro, ko bodo želeli vsi prodajati pa nišče več kupiti. To enako se je dogajalo z delnicami, ko jih nišče ni hotel kupiti, zato pa takšnen padec. Še enkrat bom napisal, da tisti, ki želi v zlatu še dodatno zaslužiti je pohlepen po denarju in to se velikokrat konča precej negativno. Ne pozabite pa tisti vlagatelji, ki varčujete v zlato z eur valuto niste od sredine maja oziroma pet mesecev niste nič zaslužili, še več imate rahlo izgubo!!!

Spodaj vam tudi pošiljam mnenje mojega strica, ki živi v Nemčiji in je zelo velik špekulant. To mnenje mi je včeraj poslal:Za zlato je ravno zdaj veliko informacij, da je že balon. Bom ti dal posebno sporočilo, kaj pravijo strokovnjaki. Eden od teh George Soros je že včerajv intervjuvu povedal, da bo prišlo do korekcije. Trenutno se balon napihuje ker vsi kupujejo. Lahko gredo še cene gor ampak ni kake posebne podlage zato ampak samo evforija.

Jaz vas želim samo opozarjati, da vlagatelji v zlato hodite po robu prepada, pa da ne boste govorili, da vas o tem nišče ni seznanjal pa čeprav je na koncikoncev samo to moje mnenje. Ko bo vrednost zlata padla potem bodo itak pa vsi pametni. Na konci koncev pa so tak posredniki in svetovalci mastno zaslužili pri proviziji taka se jim zej malo fučka za to!!
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


#93487  18.10.10 11:48  bostjankleodgovori / citiraj  |  shramba  

derdejan odgovor zate.

Verjamem ti, da si kupil zlato po 500 eur samo kakšen manjši odstotek. Napisal in opisal si tako, da si glavnico kupil po 500 eur. Tudi opis dejstva, da si spoznal da špekulacije niso zate, ko raste je vse enostavno, sedaj te je postavilo narealna tla, da boš le lahko obogatel le z delom. To so mi dejstva o katerem imam mišljenje, da si glavnico v zlato vplačal lani ali letos. Zlato je špekulativna naložba in na to da si spoznal, da špekulativne stvari niso zate, zato ti zelo priporočam, da vnovčiš dobiček, ki si ga ustvaril. To ne priporočam samo tebi ampak vsem ostalim drugim. Zakaj prodati sem pa zroke že navedel zgoraj. Ne verjamite preveč zastopnikom, ker govorijo le, kaj je za prodajo dobro. (klik). Še enkrat si poglejte ta graf. Zastopniki in svetovalci vam govorijo le od leta naprej ko se je začela korekcija navzgor. Leto 1980 je zelo pomembno za ceno zlata, ter jasen dokaz kako špekulativno je zlato. VNOVČITE DOBIČEK IN NE BODITE POHLEPNI!!!
(Tema: Naložbe v zlato v forumu Borza)


Moj portfelj - potrebna registracija

Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?

  • Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
  • Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

HYPO Depozit
Obrestna mera:
0,10%
 
Obresti:
0,86 €
BKS Depozit (bonus)
Obrestna mera:
0,09%
 
Obresti:
0,78 €
Abanka Depozit (online)
Obrestna mera:
0,07%
 
Obresti:
0,59 €
Sberbank Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,43 €
Gorenjska Banka Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €
LON Depozit
Obrestna mera:
0,05%
 
Obresti:
0,42 €

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>