Forum
| sveže · forumi · iskanje · shramba · sporočila · obveščanje · pravila & objave · vabilaIskali ste uporabnika z imenom 'mta900' ... OK
Uporabniško ime | mta900 |
Posebne lastnosti | - |
(skrit) pošlji zasebno sporočilo uporabniku | |
Datum registracije | .. |
Vidna sporočila v forumu | vseh: 3532, prvo: 16.01.07 22:16, zadnje: 22.10.14 12:12 |
stran: prva | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | > | zadnja
| ||
Ma danes tehnično gledano Ameriki skoraj ne ostane drugega kot rast, tako da z prodajami počakajte vsaj do konca dneva:) * zadnji popravek: 16.11.07 14:55 |
| ||
AUY in CFC(stop 12.1) long že držim. Nameravam "okupirat" naftne delnice, težko rečem ker ne vem po katerih tečajih se bo odpiralo.(RIG, OII, CNX, BTU, CAM, SLB, HK, PDS..), QUALCOMM, MER..... Poglejte tečaj GRMN +25% "GRMN also announces that in light of these developments it does not intend to pursue its offer for Tele Atlas N.V." |
| ||
Vidm da sm z GRMN mal zamudu:), razmišljam o SHORT * zadnji popravek: 16.11.07 15:09 |
| ||
Ponavadi se taknše pobege navzgor Shorta, če oceniš da je odziv pretiran. KAr bi težko rekli za GARMIN, ki je do sedaj izgubljal zaradi namere prevzema. Že sedaj zelo velika volatilnost in promet, ki se lahko čez dan še stopnjujeta(velikokrat je tako da slej ko prej prideš v plus, takrat prodaš:) + veliko špekulativnih vlagateljev bo želelo realizirati svoje pozicije na začetku dneva...2% stop loss. |
| ||
Zapru SHORT grmn +67%,., čez dan nameravam nove pozicije. CFC, zadel stop loss, vzel LONG QCOM, SLB, STP, OII, CAT....realiziru AUY * zadnji popravek: 16.11.07 15:39 |
| ||
Trade port ima vedno neke svoje "čudne" fore, ne vem zakaj:), zagotovo imajo nek razlog, mogoče direktor poteze drži long pozicijo, kakšne težave z dovoljenji, soglasji?, glej res ne vem samo ugibam. KAj zdej je tole kupovanje lastnih delnic postalo že kar trend? http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=2... * zadnji popravek: 16.11.07 15:45 |
| ||
Že odprodajam določene naložbe(STP, AUY. SLB...), Kaj ko bi res nardil kakšen JAVA sistem oz Live pogovor.(je bilo o tem že govora), ker kratkoročno tole nima nobenega smisla na forumu. Ima kdo MSN?, pa tam kako rečemo? * zadnji popravek: 16.11.07 15:53 |
| ||
Merde:), hvala bogu je to ena izmed tistih objav ki rabi nekaj časa da vpliva na same tečaje...al pa tudi ne:) Evo sm skoraj brez pozicij, NOV SHORT NA GARMIN * zadnji popravek: 16.11.07 16:06 |
| ||
ne. Sem pa short na zlato in srebro.... |
| ||
Ja men je šla druga polovica pozicije po 7620(trailing stop, 25 točk), čeprav bi lahko "spet" zrasel trenutno,supporta na 7570 in 7500, vzel tut SHORT NA MYL * zadnji popravek: 16.11.07 16:41 |
| ||
O sami travelerji:), zakon jst tut komi čakam da jo kam mahnem:), sam kaj ko šola ovira ljudi vedno in povsod..... |
| ||
Hm jutr je sobota:) Ja so težke razmere na trgu, volatilnost je večja, toda ko na koncu dneva potegneš črto je rezultat veliko boljši kot ob samih borznih evforijah. Moraš odpirati pozicije, poizkušati z posli, se prilagajati trgom in informacijam varovati z ozkimi stop naročili, imeti limit naročila....DINAMIČNI TRG pač zahtevajo DINAMIČNO vlaganje(aktivno), ni druge:) Jst NE BI zapiral LONG dax pozicije za ponedeljek, kvečjemu kaj dokupu, toda kot rečeno sam sem pozicijo odprodal:) * zadnji popravek: 16.11.07 18:24 |
| ||
Tnx:), sej bi vprašu, če rabite še kak drug material pa sm si premislu:)) |
| ||
Najprej počakimo na samo ceno, bomo pol o dividendah razmišljal:), ma neki že morjo bit, kaj visokih pa glede na ostale slo delnice ni za pričakovat! |
| ||
Maja, tkole ob vikendih bi lahko kero rekl, poleti pa itak na kolo:), Danes je zanimiva situacija, kulski "umirjeni" trgi polni dost sigurnih priložnosti, sam kaj ko se mi tut kliknt za izvrišev posla ne da več:), Naftne delnice pa trgajo gate! Zapru SHORT NA zlato in srebro(30%), Xau/usd razmišljam o long z ciljem 791,. Aja glede DAX:hmmmmm,odpori na 7650-55, 7760, 7880, 8050-70-ta večji:) Grem probat spat, čuvite nafto:)! Pri vseh indikatorjih na EUR/USD -kratkoročno, JE MOGOČE OPAZITI neg.DIVERGENCE. * zadnji popravek: 16.11.07 20:15 |
| ||
matjaz900@hotmail.com |
| ||
Shit, sm vedu da bi ga mogu zakopat:) Sam resn noooo , ker norc ma tokle dnara doma(mu ga žre inflacija, padec dolarja....hmal ga bo mel sam še za kurjavo:) Zapru short na MYL(+19%), vzel manjšo Short CAD/JPY poz... |
| ||
Dobr da mamo Črta, ki bo povzetek naredu:), he, he..... |
| ||
Sediš v pisarni, čakaš na klic stranke, ki ti pove svoje naročilo(ala jst bi 100 komadov TEVE), ti to vneseš v računalnik in oddaš naročilo "namesto" njega. Čakaš na nov klic, in tako 8ur jovo na novo...... |
| ||
MAdona takšen naval bo še mene prepriču da grem po nakupih:), sploh če bodo ljudje ves tisti denar ki ne bo "sprejet" v prvem krogu hoteli v NKBM investirati preko borze, potem mamo za par mescov zagotovljenega povpraševanja:)+možni koordinator citigroup, ki kot se meni zdi nekako preprečuje preveliko volatilnost??? Samo rabiš res še kakega sorodnika, da lahko daš 3 max., pa se tut neki nabere... |
| ||
Joj kakšno zanimanje zaradi teh 6€ stroškov, medtem ko ne vemo niti po kateri ceni bomo SPLOH KUPOVALI, smešno:)) |
| ||
Mogoče ni v kontekstu, toda ko ste ravno omenli finančne strokovnjake, mogoče kdo ve koliko stane 1 ura svetovanja:? * zadnji popravek: 17.11.07 11:14 |
| ||
Hej, hej take it easy:) Glede stroškov, se mi zdi popolnoma korektno, da človek nadzorjuje svoje "izdatke".Toda v meri dobrega okusa..... Osebno sploh nisem strokovnjak za slo borzo, še več sem popoln zelenc. Toda če vseeno pogledaš zadeve logično.Če boš hotel dobiti vsaj nek "spodoben" del NKBM(ki bo ob solidnem donosu, pokrila stroške, inflacijo, ter dala še kaj v ŽEP), boš moral vpračati nič manj kot 50.000.Tistemu ki pa ima 50000 eur,pa se "ponavadi" ne gre za 6 € stroškov. Vem takšna prodaja je zelo BUTASTA. Tisti ki imajo sedaj veliko bodo imeli še več, tisti ki imajo "malo" bodo pa skoraj na istem. Bi odgovoru na tvoja vprašanja toda če nism 100% prepričan se rajš vzdržim in počakam da povejo tisti, ki so z tem bolj na tekočem.Drugače pa so to vsi podatki zelo lahko dostopni na internetu, na FORUMU financ je o tem OGROMNO napisanega, verjemi pa da ti nihče načrtno ne odgovarja, češ "kaj mu čem razlagat ko pa nima pojma." Ps.Sam te stroške prišparam z tem da se izogbam alkohola.....SE IZPLAČA, za ostale pa en vem..... Prav tako pa Črt in Andrej ne morata odgovorit na vsako vprašanje, o katerih je bilo že mnogo napisanega,pa še sobota je:)), sedaj ko si omenil še DRUGIČ, pa verjamem da boš dobil odgovor. |
| ||
In že si ga:), torej kot vidm bo naslednji teden kar gužva, ima kdo kakšne veze:)? |
| ||
Ja in na koncu tebi ne ostane nič...:)) |
| ||
The Role of Fast Money in Moving the Market: http://seekingalpha.com/article/54488-th... Enkrat sem govoru o Airbusu IN dolarju: http://www.businessweek.com/globalbiz/co... "When the euro rises 10 cents [against the dollar], we lose 1 billion euros" in operating profit", ravno zato sem malo skeptičen o ne vem kakšni nadaljni krepitvi EUR/USD, Evropa(beri Francija) bo naredila vse da se ta trend konča... * zadnji popravek: 17.11.07 18:44 |
| ||
Pardon.-.... |
| ||
Uf tu se pa močno motiš, da francozi nimajo nobenega vpliva na evro???? Sploh pa spet bereš prepovršno.Kje piše da bi mogli kaj nardit AMERIČANOM??? Izvajajo pritisk na ECB(ne na američane, no izvajajo pritisk tudi na Američane, toda ne zaradi EUR/USD, temveč zaradi pomoči US vlade BOEINGU,ki je konkurent AIRBUSU)) in ravno zaradi tega tokrat ne bo višanja OM, sem skoraj prepričan. "Friday was one of the strangest days that I have seen in the markets recently, because it was a day in which some seriously negative news was released without an accompanying bad reaction." To pa vse pove o samem avtorju, izgleda da je na trge prišel prek 3 dnevi:) Fanje lepo se mejte, gremo na kolo:)):d |
| ||
Če dobimo še nekoga, ki je pripravljen od nas to potem odkupit za 20eur/m sm jst ZA:)), sicer je 360.000eur res kar precej, zato bi nas moralo biti več... |
| ||
Ej kje pa je ta zemlja sploh:)? Pogajanja so releativna zadeva, osebno sm brez orožja zelo slab pogajalec tako da....toda glede na to da ga itak ne maraš-...hm kaj pa vem, heh:) Vglavnem, če je vsaj približno tako kot si opisu, smells like money, če je money sem pa tudi jaz:D, če so kake fletne sosede okoli je pa sploh super.... Maš kako slike parcele? |
Pregled novic
21.3. | Katere valute so najbolj primerne za prodajo na kratko? |
21.3. | Kje se skriva naslednja kriza? |
21.3. | Kako je to mogoče? Podjetja ne plačujejo prispevkov, posledic pa ni? |
21.3. | Slaba banka nad tiskarskega barona |
21.3. | Kako bo zaprtje obalne ceste vplivalo na cene nepremičnin |
21.3. | Dobavitelji o Agrokorjevih težavah |
21.3. | Bančniki bodo pozorni tudi na pretirano zapravljanje |
14.3. | Slovenska napoved zaposlovanja najboljša v Evropi in tretja na svetu |
14.3. | Kaj sploh pomeni izraz Evropa več hitrosti |
14.3. | Družbeno odgovorno do višjih donosov |
Moj portfelj - potrebna registracija
Na strani Denarnisupermarket.com lahko odprete svoj online portfelj, spremljate razvoj premoženja in opravljate davčne izračune.

Kako začeti?
- Prijavi se za pregled stanja premoženja v portfelju.
- Registriraj se in postani uporabnik Denarnisupermarket.com in spremljaj razvoj premoženja.

Povejte svoje mnenje
Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?