Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 08:35
4,78 %
6.196,91
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 27.03
-6,07 %
955,34
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Novo orodje na DS: Profil vlagatelja

Denarnisupermarket.com, 17.09.2011 | Klemen Košir
0 komentarjev
Komentarji Komentiraj

Varčujemo, da bi imeli več, oziroma, da bi si lahko v prihodnosti privoščili nekaj, kar si želimo ali potrebujemo pa naj bo to nakup ali gradnja nepremičnine, mirno uživanje starosti v pokoju ali pa noro potovanje okrog sveta. Toda pri varčevanju oz. investiranju nas lahko preseneti marsikaj - borzni zlom nam odnese kopico prihrankov ali pa nas nepredviden strošek prisili, da naložbo unovčimo v neprimernem trenutku.

Kako se torej lotiti vlaganja, da bomo uspešno dosegli svoje finančne cilje? Leži pravi odgovor v iskanju najvarnejše naložbe in izognitvni tveganju? Za nekoga morda, za večino pa je odgovor v obvladovanju tveganj s pravilno alokacijo sredstev, od česar je odvisno ali boste želi bogate sadove ali pa ostali praznih rok.

 

Toda naložbe, primerne za enega vlagatelja, so morda za drugega povsem neprimerne.

 

In četudi vam finančno stanje omogoča sprejemanje večjih tveganj, pa vas že ob sami misli na izgubo stisne v želodcu, potem agresivno vlaganje v izjemno volatilne naložbe ni ravno najboljša ideja za vas. Za prave odločitve je pred spoznavanjem naložb najprej pomembno, da spoznamo sebe - vaše naložbe naj bodo v skladu z vašimi možnosti, potrebami, značajem in poznavanjem finančnih storitev.

 

Tveganje, ki ga lahko sprejemate, časovni horizont vaše naložbe in vaša finančna kondicija določajo, ali si lahko privoščite biti agresiven ali konzervativen vlagatelj ali pa nekaj vmes. Investitor, ki je tik pred tem, da bo počrpal privarčevana sredstva, in si predvsem želi ohranitev glavnice ali njeno ubranitev pred inflacijo, bo izbral povsem drugačno alokacijo sredstev kot tisti, ki ima na voljo še mnogo let, morda več desetletij, in si predvsem želi povečati vrednost svojega portfelja, pri tem pa je pripravljen sprejeti večje tveganje in prenesti uresničitev teh tveganj (ne pozabimo - višje tveganje nikakor ne pomeni nujno višjega donosa, pač pa seveda lahko pomeni tudi črni scenarij in veliko izgubo; tveganje ni drugo ime za visok donos).

 


Pei-chart-1315756723.jpeg
Orodje Profil vlagatelja vam pomaga spoznati, kakšen je vaš naložbeni profil, ter vam predlaga košarico naložb v vzajemne sklade, ki ustrezajo vašemu naložbenemu profilu.

 

Mnogi investitorji se sicer zavedajo, da je izbira naložb proces, ki bi moral upoštevati mnogo dejavnikov a jih pohlep zaslepi, da se zakadijo v trenutno vročo naložbo in žal se zgodba nato pogosto slabo konča.

 

Največja verjetnost, da boste dosegli svoje finančne cilje je torej prava mešanica različnih naložb in zato smo vam na portalu Denarnisupermarket.com pripravili novo orodje - Profil vlagatelja, ki vam bo pomagal spoznati, kakšen je vaš naložbeni profil ter vam bo predlagal košarico naložb v vzajemne sklade, primerne za vas.

 

Naložbeni profil vam bo tako pomagal izbrati optimalno razporeditev naložb in bo skušal uskladiti vaše naložbe z vašimi pričakovanji in možnostmi. Tudi znotraj skupine vzajemnih skladov je namreč izjemno mnogo možnosti - lahko ostanete pri nizkih tveganjih in denarnih skladih ali pa tvegate precej več in izberete sklad, ki vlaga samo v določeno geografsko regijo ali določeno panogo. Tako tudi pri vzajemnih skladih drži, da ni pametno nositi vseh jajc v eni košari, a tudi druga skrajnost je vprašljiva - izbiranje vedno novih in novih skladov, v katere bi še vložili svoja sredstva. Pretirano drobljenje navadno prinaša le dodatno birokracijo in ne pripomore kaj dosti k doseganju želenih donosov, zato ne zbirajte skladov kot sličic »životinjskega carstva«.

 

Pozor, vaš naložbeni profil se sčasoma seveda lahko spreminja, zato je povsem smiselno, da si s tovrstnim orodjem pomagate večkrat. Ne glede na vaš profil pa je pomembno, da razumete tveganja, ki jih z naložbami sprejemate, saj vas tudi prava alokacija sredstev ne more zaščititi pred izgubo oziroma pred izkupičkom, ki je slabši od pričakovanj.

 

Preberite tudi:

 

  • Kako lahko naložbeni profil vpliva na naložbeno strategijo

    Ključ do uspeha, je najti pravo ravnotežje za vas, in sicer na podlagi vaših želja in naložbenih ciljev, kajti vsaka vrsta naložbe ima drugačno tveganje ter drugačno donosnost. Z nizko stopnjo tveganja, lahko obstaja tudi nižji donos. Količina vsake vrste naložb, ki jih imate, je odvisna od tega, kako boste odgovorili na vprašanja, ki ste si jih zastavili.

  • Zmanjšajte naložbeno tveganje z metodo povprečnega stroška

    Eleganten način vlaganja tekočih prihrankov za tiste, ki se ne počutijo sposobni za spretno trgovanje ali se ne želijo ukvarjati s tem, je "metoda povprečnega stroška". To pomeni, da vsak mesec vložite enak znesek. Če so se točke sklada vmes pocenile, jih boste za enak znesek tokrat kupili malo več, če so se podražile, pa manj kot prejšnjič.

 

Za strokovni posvet v povezavi z vašimi investicijskimi odločitvami ali z ustreznostjo vašega naložbenega portfelja, nas lahko vsak delovni dan, od 9. do 17. ure, pokličete na telefonsko številko 059/090-220 ali pa izpolnite spodnji obrazec in si rezervirajte termin za brezplačno svetovanje!
Ime:
Priimek:
Tel.: / GSM:
Email:
Področje zanimanja:

Naložbe v vzajemne sklade
Potrebujem nasvet za naložbo v sklad
Zanima me več informacij o skladih


Zavarovanja
Želim rezervirati termin za 30-min svetovanje brez obveznosti
Zanimam se za zavarovanje podjetja
Zanimam se za avtomobilsko zavarovanje
Zanimam se za zavarovanje nepremičnine (hiša, stanovanje, vikend)
Zanimam se za turistično zavarovanje
Zanimam se za dopolnilno zdravstveno zavarovanje
Zanimam se za življenjsko zavarovanje
Zanimam se za nezgodno zavarovanje
Zanimam se za zavarovanje pravne zaščite
Potrebujem pomoč ob škodnem dogodku
Drugo

Vprašanje:
Potrebujem osebni posvet (vpišite dan in uro):
Prosimo, vpišite rezultat (*)    :
OPOMBA: Vaše vprašanje ali naročilo za osebno svetovanje bo posredovano družbi i-zavarovanje d.o.o. Več informacij o sodelovanju med družbama Denarnisupermarket in i-zavarovanje d.o.o. si lahko preberete tukaj. Vprašanja ali naročila za osebno svetovanje vas v nobenem primeru ne zavezujejo k nakupu finančnih proizvodov ali storitev in so obravnavani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
(*) Prosimo označite, da se strinjate, da se naročilo skupaj z osebnimi podatki, ki ste jih vnesli, posredujejo družbi i-zavarovanje d. o. o.

Po internetu se sprehaja ogromno robotkov, ki avtomatsko izpolnjujejo takšne in podobne spletne obrazce, ter ponujajo viagro, ogromne zaslužke in podobno. Preprečevanju le tega, je namenjen zadnji izračun.
 

 

 

Oceni članek: 1  2  3  4  5  Ocena:

Komentiraj

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki. Prosimo, da se prijavite.

Komentarji

Aktualni prispevki
Myhajlo Todurov: Drugo mnenje: Kje se skriva potencial?
Drugo mnenje: Kje se skriva potencial?
Uredništvo Vzajemci.com: Ali varčujem dovolj za pokojnino?
Ali varčujem dovolj za pokojnino?
David Vegelj: Alternativno o alternativnih naložbah
Alternativno o alternativnih naložbah
Myhajlo Todurov: Vrednotenje skladov zasebnega kapitala
Vrednotenje skladov zasebnega kapitala
Myhajlo Todurov: Nepremičnine, ne zlato kot zaščita pred inflacijo
Nepremičnine, ne zlato kot zaščita pred inflacijo
Myhajlo Todurov: Upokojitev je 'modna muha' prejšnjega stoletja
Upokojitev je 'modna muha' prejšnjega stoletja
Žane Ogrin: Indija ni samo zgodba o hitri gospodarski rasti
Indija ni samo zgodba o hitri gospodarski rasti
David Vegelj: Vaš portfelj je pozicioniran za ohranjanje premoženja, ne za rast!
Vaš portfelj je pozicioniran za ohranjanje premoženja, ne za rast!
David Vegelj: Kako do stalnega mesečnega ali letnega pasivnega prihodka?
Kako do stalnega mesečnega ali letnega pasivnega prihodka?

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>