Če imate pomisleke o piškotkih,
tega lepo prosim
ne prezrite pred nadaljevanjem.
BITCOIN 19:51
-0,53 %
62.526,26
CN 13.07
0,37 %
3.060,69
HK 01.11
1,23 %
28.594,06
JP 01.11
1,86 %
22.420,08
RU 15:51
-1,02 %
1.474,85
SI 06.12
0,12 %
905,61
DE 01.11
1,78 %
13.465,51
UK 01.11
-0,07 %
7.487,96
BR 01.11
-0,26 %
74.115,48
GLD 01.11
0,46 %
121,22
US 01.11
0,15 %
2.579,11

Alternativno o alternativnih naložbah

Vzajemci.com, 01.02.2017 |
4 komentarjev
Komentarji Komentiraj

Klasični naložbeni razredi, kot so delnice, obveznice in denar, pokrivajo vse kar si investitor lahko zaželi. Vendar pa se večina investitorjev ne zaveda, da z nakupom delnice podjetja, podjetje samo v resnici od tega nakupa nima nič, saj se denar prelije v žep prejšnjega lastnika delnice.

 

Marsikdo pa si želi, da bi se njegova investicija v resnici porabila za nakup zemljišča, gradnjo stavb, financiranje strojev ali zagon novega podjetja. Želijo si aktivne, resnične investicije, ne pa plačevanja za lastništvo, na katerega nimajo nobenega vpliva. Investitorji, ki želijo sredstva investirati v realne naložbe, morajo poseči po alternativnih naložbah. Tega ne počnejo iz dobrodelnih razlogov, ampak predvsem iz praktičnih, bolj zemeljskih razlogov, saj so alternativne naložbe po navadi bolj stabilne, velikokrat bolj donosne in predvsem nizko korelirane s preostalimi, tako imenovanimi tradicionalnimi naložbami. Da si jih lahko ogledamo v realnem svetu, jih potipamo in občudujemo, je samo dodatna prednost. So pa na drugi strani velikokrat nelikvidne in jih moramo držati bistveno dlje časa kot vzajemne sklade ali delnice, zato za kratkoročne špekulante ali trgovalce niso zanimive.

 

Poglejmo si primer, kako lahko poglobljeno razmišljanje o problemih privede do zanimivih investicij, ki so precej predvidljive in dolgoročno donosne.

 

Demografska slika Slovenije in preostale Evrope je slaba, saj se prebivalstvo hitro stara. Razvita Evropa daje temu problemu velik poudarek, zato je ga. Merkel tudi povabila mlade, izobražene migrante v Nemčijo, ki naj bi preko zaposlitev pomagali vzdrževati naoljeni industrijski nemški stroj v pogonu. Ali je izbrala pravi način in ali so res dobili tisto, kar so želeli, nas tukaj ne zanima in se v to ne bomo poglabljali. Podatek, kateremu se bomo tukaj posvetili je, da se število starostnikov povečuje. Starejši ljudje težje skrbijo zase, zato se jih veliko odloči za preselitev v dom za ostarele ali v oskrbovana stanovanje, kjer jim nudijo popolno udobje. Gradnja domov za ostarele je torej smiselna naložba. Posameznik sam zelo težko investira tako veliko količino denarja, da bi se gradnje lotil sam, zato se določeni alternativni skladi ukvarjajo s financiranjem izgradnje teh domov. Dodatno tudi gradbena podjetja izdajajo obveznice krajših ročnosti, s katerimi financirajo gradnjo le-teh. Investiranje na tak način zniža tveganje, saj v posamezen projekt lahko investiramo manjše zneske, dodatno pa skladi opravijo tudi skrbni pregled posameznega projekta in na tak način poskrbijo za večjo varnost. Običajno je to naložba za vsaj pet let.

 

Domovi za ostarele potrebujejo električno energijo, hkrati pa se je EU zavezala, da bo vedno večji del energije pridobila iz obnovljivih virov energije. Torej je tudi naložba v obnovljive vire energije smiselna. Investiran denar se preko alternativnih skladov porabi za gradnjo sončnih in vetrnih elektrarn, nakup kogeneracijskih naprav in gradnjo bioplinarn. Vse te naložbe so po naravi dolgoročne, saj že sama gradnja traja nekaj let. Je pa denarni tok, ki ga generirajo, zelo predvidljiv, četudi ne največji. Da je v ozadju vedno interes države po energetski neodvisnosti je samo dodaten plus.

 

Poleg nepremičnine in energije, potrebujemo še številne pripomočke in informacijski sistem. Za izum in proizvodnjo pripomočkov je potrebno ustanoviti podjetje, ga uspešno voditi in skrbeti za razvoj. Podporo podjetjem v vseh fazah razvoja nudijo številni skladi zasebnega kapitala, ki poleg denarja prinesejo tudi mrežo poznanstev in izkušnje. Podjetje lahko ustanovite tudi sami, vendar ni nujno, da bo uspelo ali pa da si to tudi želite. Lahko pa sredstva investirate v sklad zasebnega kapitala, ki vse to opravi namesto vas in hkrati vložek razprši na nekaj sto ali celo tisoč različnih podjetij. Skladi zasebnega kapitala so poskrbeli za razvoj številnih podjetji, katerih proizvode in storitve danes vsakodnevno uporabljate. Obstajajo različni skladi zasebnega kapitala, nekateri investirajo samo v nova podjetja, drugi skrbijo za hitrejši razvoj že uspešnih podjetij, eni posojajo denar podjetjem v težavah, drugi pa odkupijo celotna že uveljavljena, stabilna podjetja. Vsak tak sklad ima svoje prednosti in omejitve in s tem povezano tveganje.

 

Na koncu pa potrebujemo še najpomembnejše člene te verige, tj. zaposlene. Na srečo ali na žalost se v proizvodnjo ljudi še ne da investirati, vendar jim boste že z ustvarjanjem delovnih mest v domovih za ostarele in odvisnih podjetjih zelo pomagali. Marsikdo vam bo zelo hvaležen.

 

Prikazan način razmišljanja in investiranja seveda ne garantira donosov, saj je kot vedno, hudič v podrobnostih. Je pa miselni proces logičen in podprt z resničnimi podatki, ki pravijo, da je dolgoročno investiranje v realne naložbe enostaven recept za ustvarjanje premoženja. Investiranje v alternativne naložbe ni za posameznike, ki si želijo dnevnega prelaganja denarja ali pa ga za potrebe preživetja lahko hitro potrebujejo. So pa omenjene alternativne naložbe take, pri katerih se boste počutili dobro, hkrati pa lahko tudi zaslužite.

 

V primeru dodatnih vprašanj pišite na david.vegelj@vzajemci.com.​

 

 

Kaj so alternativne naložbe?

Alternativne naložbe postajajo eden izmed ključnih sestavnih delov portfeljev vlagateljev. Ravno zaradi tega smo se odločili za izdajo priročnika o alternativnih naložbah. Svojo kopijo si lahko prenesete s pomočjo spodnjega obrazca.

Oceni članek: 1  2  3  4  5  Ocena:

Komentiraj

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki. Prosimo, da se prijavite.

Komentarji

elizabethbrooklyn90
elizabethbrooklyn90, 15.02.2021 16:51

Advice to save your marriage and get your Ex Boyfriend/girlfriend back ,contact ogagaspellcastertemple@gmail.com for Urgent effective love Spell to get ex lover back or save you marriage fast and his result is 100% guarantee.


I want to give thanks to Dr Ogaga for bringing back my ex husband. No one could have ever made me believe that the letter I’m about to write would actually one day be written. I was the world’s biggest skeptic. I never believed in magic spells or anything like this, but I was told by a reliable source (a very close co-worker) that Trust is a very dedicated, gifted, and talented person, It was one of the best things I have ever done. My love life was in shambles, I had been through two divorces and was on the brink of a third. I just couldn't face another divorce, and I wanted to try harder to make our relationship work, but my husband didn’t seem to care. and he brake up with me again. I was confuse and do not no what to do again, rather them to get in contact with Dr Ogaga . He did a love spell that make my husband come back to me. we are now very much happy with our self. Dr Ogaga make him to realize how much we love and need each other. This man is for REAL and for good, he can also help you to fix your broken relationship. I had my husband back! It was like a miracle! He suddenly wanted to go to marriage counseling, and we’re doing very, very well, in our love life. Contact email ogagaspellcastertemple@gmail.com or WhatsApp +2347059387282

plavec8
plavec8, 13.03.2019 17:47

Posojilo ponuja med resno hitro zlasti v 48 ur (borut.martin@gmail.com)


zdravo
Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplačila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži določen mesečni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkoročno in dolgoročno od 7000 evrov do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za več informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: borut.martin@gmail.com /
WhatsApp: +33758119861

posojila386
posojila386, 27.11.2018 08:11

Neverjetno, vendar resnično


Od tega gospoda Ivana Tomaslavića, ki mi je dal posojilo v višini 150.000 € v manj kot 72 urah po tem, ko je sledil vsem korakom k pismu, lahko dobim resnično posojilo od 5.000 do 10.000.000 € stotine krat. Resna in zelo zanesljiva ponudba z večjo varnostjo. Če vas zanima, se obrnite na to gospo. E-pošta: posojila386@gmail.com

plavec8
plavec8, 10.07.2018 13:41

Kreditne in financiranje projektov v kratkem roku (plavec.joz@gmail.com)


Nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. Lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo FSBO moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, cas trajanja odplacevanja 1 do 20 let na odvisno od zneska posojila.
Pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo.
Ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za vec informacij ce vi potreba to email: plavec.joz@gmail.com
WhatsApp: +33789770894

Aktualni prispevki
Myhajlo Todurov: Drugo mnenje: Kje se skriva potencial?
Drugo mnenje: Kje se skriva potencial?
Uredništvo Vzajemci.com: Ali varčujem dovolj za pokojnino?
Ali varčujem dovolj za pokojnino?
David Vegelj: Alternativno o alternativnih naložbah
Alternativno o alternativnih naložbah
Myhajlo Todurov: Vrednotenje skladov zasebnega kapitala
Vrednotenje skladov zasebnega kapitala
Myhajlo Todurov: Nepremičnine, ne zlato kot zaščita pred inflacijo
Nepremičnine, ne zlato kot zaščita pred inflacijo
Myhajlo Todurov: Upokojitev je 'modna muha' prejšnjega stoletja
Upokojitev je 'modna muha' prejšnjega stoletja
Žane Ogrin: Indija ni samo zgodba o hitri gospodarski rasti
Indija ni samo zgodba o hitri gospodarski rasti
David Vegelj: Vaš portfelj je pozicioniran za ohranjanje premoženja, ne za rast!
Vaš portfelj je pozicioniran za ohranjanje premoženja, ne za rast!
David Vegelj: Kako do stalnega mesečnega ali letnega pasivnega prihodka?
Kako do stalnega mesečnega ali letnega pasivnega prihodka?

Povejte svoje mnenje

Kako so bile vaše naložbe pozicionirane pred zadnjo korekcijo?

  • Večinoma v delnicah.
  • Večinoma v obveznicah.
  • Večinoma v denarju.
  • Nimam naložb.

Glasuj rezultati >>